Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 7 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Recensãmîntul“ sãracilor din judeþ

• inspectorii Direcþiei de Muncã au verificat cum se acordã ajutorul social

ÃŽn urma controlului efectuat de inspectorii Direcþiei de Muncã, asupra modului în care este aplicatã legea privind acordarea venitului minim garantat, a rezultat cã în nici una dintre cele 6 primãrii verificate nu se aplicã corect, ori se cautã tot felul de subterfugii pentru ca aceia care sînt vizaþi sã scape de muncã. Avînd în vedere cã, pentru acordarea acestui ajutor, cetãþenii îndreptãþiþi trebuie sã presteze, lunar, cîte 72 de ore de muncã, s-a verificat ºi cîþi dintre aceºtia presteazã, în mod real, orele de muncã în folosul comunitãþii. O practicã obiºnuitã a celor care ar trebui sã munceascã este aceea de obþinere a fel de fel de certificate medicale care le atestã incapabilitatea de muncã. „Sînt foarte multe persoane care primesc acest ajutor, dar care prezintã adeverinþe medicale care aratã cã sînt în incapacitate temporarã de muncã. Astfel, în urma controlului, s-a constatat cã sînt medici de familie care elibereazã nejustificat aceste certificate medicale. Aº vrea sã se respecte legea, chiar dacã nu este vorba de sume foarte mari. Nu are rost sã aruncãm cu banii. Am vorbit, în acest sens, ºi cu doctorul Valeriu Andriþa, secretarul Colegiului Medicilor, pentru a se efectua un control ºi la medicii de familie, pentru a se stopa eliberarea de certificate medicale nejustificate“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamþ.
Astfel, inspectorii Direcþia de Muncã ºi Solidaritate Socialã au descoperit cã, la Bodeºti, erau patru persoane care beneficiau de acest ajutor, iar numãrul redus a survenit ca urmare a sesizãrii primarului cã multe certificate medicale erau emise fãrã acoperire realã. La Podoleni, din cele 88 de persoane înregistrate la primãrie, 36 nu efectuaserã orele de muncã, dar 52 de beneficiari au fost gãsiþi la lucru. În comuna Moldoveni, dintre cele 31 de persoane care erau înregistrate la primãrie, 18 erau în incapacitate de muncã ºi doar 3 persoane prestau activitãþi în folosul comunitãþii.
În comuna Ion Creangã, din cei 77 de beneficiari de ajutoare sociale, 14 au prezentat adeverinþe. La Oniceni, în decembrie 2005 ºi ianuarie 2006, din cele 292 de persoane, 184 au în îngrijire copii sub vîrsta de 7 ani, iar 59 au prezentat adeverinþe medicale.
O situaþia mai specialã s-a înregistrat la Valea Ursului, unde din 290 de persoane înregistrate, 204 nu erau apte de muncã ºi doar 50 prestau în folosul comunitãþii.

Articol afisat de 1510 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective