Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cinci hectare de gãuri pe... drumuri

Cinci hectare de gãuri pe... drumuri

• acesta este „bilanþul“ iernii trecute • autoritãþile au nevoie de 2.000 miliarde de lei pentru reparaþii, dar nu dispun decît de 180 • podul de la Roznov continuã sã se degradeze •

Dupã topirea zãpezilor, pe drumurile din Neamþ ºi-au fãcut apariþia gropile, nu puþine la numãr. La o primã inventariere, s-a ajuns la concluzia cã gãurile din asfalt au o suprafaþã totalã de 50.700 de metri pãtraþi. Asta ar însemna, în cazul în care dimensiunea medie a unei gropi ar fi de un metru pãtrat, cã pe drumurile judeþene sînt peste 50.000 de gropi care, evident, creazã mari probleme ºoferilor care se vor alege cu telescoapele distruse ºi cu alte defecþiuni la maºini.
Pînã în acest moment, la Direcþia Tehnicã din cadrul Consiliului Judeþean Neamþ au sosit numeroase solicitãri din parte primãriilor care cer ajutor pentru reparaþia drumurilor. Astfel, în numai cîteva zile, s-au primit solicitãri de la Dulceºti, Timiºeºti, Mãrgineni, Valea Ursului, Fãurei, Ion Creangã, Dãmuc, Bodeºti ºi Negreºti, iar dupã cum afirma vicepreºedintele CJ Neamþ, Dumitru Badea, lista nu este completã. Pe lîngã drumuri, au fost afectate ºi cîteva poduri, identificate la Dãmuc ºi Bodeºti.
„Situaþia drumurilor este gravã. Sînt zone în care copiii nu mai pot merge la ºcoalã, pentru cã mijloacele de transport în comun nu mai pot intra pe anumite sectoare de drum judeþean, din cauza stãrii proaste în care se aflã. Fac un apel cãtre primarii acestor comune sã se mobilizeze ºi sã acopere gropile cu balast, cel puþin pe drumurile comunale, dacã nu ºi pe cele judeþene“, a declarat Dumitru Badea, vicepreºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ.
Pentru repararea drumurilor judeþene, calculele estimative indicã un necesar de 2.000 de miliarde de lei. „Pentru anul 2006, avem disponibili, de la buget, 180 miliarde de lei pentru rezolvarea problemelor de pe drumurile judeþene“, a declarat Doru Conache, directorul tehnic al CJ.

Probleme la podul de la Roznov
Podul de la Roznov - aflat în reabilitare - continuã sã dea frisoane autoritãþilor, de curînd fiind constatatã apariþia unei noi fisuri la una dintre culee. „Pentru a elimina aceastã nouã problemã, ne-ar mai trebui încã 25 de miliarde de lei, asta în contextul primei soluþii date de specialiºtii de la Bucureºti. Vom mai avea dezbateri pe aceastã temã ºi vom cãuta noi soluþii“, a declarat vicepreºedintele Badea. El a subliniat cã noul preºedinte al CJ, Vlad Marcoci, s-a întîlnit cu reprezentanþii firmei care se ocupã de executarea lucrãrilor de reabilitare a podului, ocazie cu care a fost fixat un nou termen de finalizare a lucrãrilor: luna august. „Sînt 7 tronsoane pe care trebuie sã se toarne beton, iar dacã se iau în calcul perioadele în care acesta ar ajunge la maturitate, ar trebui aºteptat 7 luni. ÃŽn acest sens, am stabilit sã se lucreze pe douã fronturi ºi se va turna pe cîte douã tronsoane, în acelaºi timp. Concomitent, o altã echipã la lucra la partea inferioarã a podului, iar, în acest mod, vom reduce substanþial timpul de lucru la acest obiectiv“, a adãugat Dumitru Badea.

Articol afisat de 1789 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective