Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Îngrijorare pentru siguranþa unui pod din Bicaz

Îngrijorare pentru siguranþa unui pod din Bicaz

Excavarea aluviunilor din zona de confluenþã a rîurilor Bistriþa ºi Bicaz, din oraºul Bicaz, i-a pus pe jar pe localnici. Unii dintre cei alarmaþi de mãsura luatã de cãtre executivul local au cerut sprijinul redacþiei Monitorul de Neamþ, pentru gãsirea unei soluþii de stopare a acþiunii. „Existã pericolul sã fie atacatã structura de rezistenþã a podului de pe DN15, ce face legãtura între Bicaz ºi Piatra Neamþ“, a anunþat, telefonic, Constantin Hionis din Bicaz.
Reporterii Monitorul de Neamþ s-au deplasat la faþa locului ºi au constatat cã acþiunea de excavare era în toi. ÃŽn zonã se afla o Wolla, balastul excavat - în fapt, aluviunile transportate de rîul Bicaz, odatã cu creºterea debitului, ºi care au înãlþat nivelul albiei, ameninþînd devierea cursului apei - era transportat, cu o autobasculantã, pe unele strãduþe periferice. Acþiunea a fost comandatã de cãtre executivul bicãjean, ca urmare a unei adrese primite din partea Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamþ, în care se stipula ca administraþiile locale sã ia mãsuri de eliminare a obstacolelor din albii sau de pe malurile cursurilor de apã. „Este adevãrat cã excavarea aluviunilor, din aval de podul la care se face referire, a fost dispusã de cãtre executivul primãriei, dar acþiunea s-a încadrat în adresa 1619 din 03.04.2006 emisã de cãtre conducerea SGA Neamþ, prin care am atenþionaþi ca, pînã la data de 03.05.2006, sã luãm «mãsuri de eliminare a obstacolelor din albii sau de pe malurile cursurilor de apã». Or, în aceastã primãvarã, apa rîului Bicaz ºi-a mãrit debitul ºi aluviunile transportate din amonte s-au localizat la confluenþa cu rîul Bistriþa, ameninþînd schimbarea cursului de apã. ªi dacã tot am întreprins aceastã acþiune, ne-am gîndit sã balastãm ºi cîteva strãduþe din cartierele lãturalnice“, a declarat Mihai Sãpunaru, viceprimarul oraºului Bicaz. Cît priveºte siguranþa podului ce leagã Bicazul de Piatra Neamþ, pe DN 15, într-adevãr, au fost semnalate unele probleme care se pare cã îi afecteazã structura de rezistenþã, dar principala cauzã este debitul mare al apei Bicazului, din vara trecutã, care a sãpat ºi chiar dizlocat rocã, la «rãdãcina» unuia dintre pilonii de susþinere. Pe de altã parte, podul este intens circulat, iar trecerea maºinilor prin numeroasele gropi din covorul asfaltic provoacã o creºtere în intensitate a trepidaþiilor, evident cu efecte asupra structurii sale de rezistenþã.

Articol afisat de 1802 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective