Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectorii de muncã, în dialog cu angajatorii din industria lemnului

• în aceste zile, la Piatra Neamþ are loc o acþiune de instruire a angajatorilor din industria lemnului • „acþiunea este o alternativã la controlul inspectorilor de muncã, la agenþii economici din acest sector“, apreciazã inspectorul ºef Ioan Popescu

Inspectorii de muncã nemþeni organizeazã, în intervalul 12-13 aprilie, la sediul Direcþiei Silvice Neamþ, o acþiune de instruire a angajatorilor din industria lemnului. Aceasta se intituleazã „Promovarea dialogului social ºi îmbunãtãþirea mediului de muncã din sectorul de prelucrare ºi exploatare a lemnului“. ÃŽn prima zi, mai precis miercuri, 12 aprilie, specialiºtii au prezentat angajatorilor toate prevederile legale importante ce vizeazã securitatea ºi sãnãtatea în muncã, dar ºi cerinþele Uniunii Europene în acest domeniu. Astãzi, au loc dezbateri legate de problemele mediului de muncã: prezentarea substanþelor chimice periculoase care pot fi întîlnite - pulberile, praful de lemn care este un material cancerigen. Vor fi prezentate, de asemenea, informaþii legate de certificarea maºinilor ºi echipamentelor tehnice din industria lemnului, precum ºi bunele practici identificate în unitãþile economice nemþene.
„Acþiunea este o alternativã la controlul inspectorilor de muncã la agenþii economici din acest sector. Dorim, practic, sã stãm de vorbã cu dumneavoastrã, sã vã consiliem, sã aflãm ce greutãþi întîmpinaþi vizavi de securitatea ºi sãnãtatea în muncã, dar ºi sã vã oferim soluþii. Dorim, de asemenea, sã ne aduceþi la cunoºtinþã bunele practici în domeniul securitãþii ºi sãnãtãþii în muncã din unitãþile dumneavoastrã, pentru a le transmite forului central - poate vor face obiectul unor modificãri de acte normative“, a declarat jurist Ioan Popescu, inspector ºef la Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamþ.

Accidentele de muncã din industria lemnului, în scãdere spectaculoasã

Dialogul social în industria lemnului a fost promovat anul trecut, de Inspecþia Muncii, într-un numãr restrîns de judeþe. Printre cele care au dat curs acþiunii s-a numãrat ºi Neamþul, deoarece are un fond forestier de 230,7 mii hectare, 105 agenþi economici care lucreazã în exploatãri forestiere, 251 - specializaþi în prelucrarea primarã a lemnului, ºi 62 de producãtori de mic mobilier. Dialogul social a avut, la nivel naþional, rezultate spectaculoase: scãderea, cu 39%, a numãrului total de accidente de muncã, cu 38% a celor cu incapacitate de muncã, cu 83% - a evenimentelor soldate cu invaliditate, ºi cu 29% a accidentelor mortale. Avînd în vedere aceste rezultate, Inspecþia Muncii a decis sã reia acþiunea în 2006, în toate judeþele þãrii.
„Acþiunea reprezintã un schimb de informaþii între firme ºi instituþiile statului. Dialogul social ºi promovarea bunelor practici din activitatea agenþilor economici sînt acþiuni conforme cu strategia Uniunii Europene, în domeniul securitãþii ºi sãnãtãþii în muncã“, a precizat Vasile Truºescu, inspector ºef adjunct în cadrul aceleiaºi instituþii.
ÃŽn Neamþ, „Promovarea dialogului social ºi îmbunãtãþirea mediului de muncã din sectorul de prelucrare ºi exploatare a lemnului“ a parcurs, deja, douã etape, prima - participarea inspectorilor de muncã la ºedinþele comitetelor de securitate ºi sãnãtate în muncã din unitãþile sectorului forestier, iar a doua - transmiterea unor instrucþiuni privind organizarea muncii în aceste firme. Manifestarea va fi urmatã, în luna mai, de o masã rotundã cu tema „Stresul la locul de muncã“, o evaluare a mediului de lucru în baza unor chestionare, precum ºi transmiterea unor materiale informative. Acþiunea se va încheia în luna decembrie, odatã cu evaluarea rezultatelor acestor activitãþi.

Articol afisat de 1971 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective