Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 14 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Recunoaºtere a calitãþii actului medical de la Spitalul Judeþean

Recunoaºtere a calitãþii actului medical de la Spitalul Judeþean

• unitatea sanitarã va primi un buget mai mare, datoritã creºterii tarifului pe caz rezolvat • secþiile care nu au indicatori buni de eficienþã vor fi restructurate, dar personalul nu va fi afectat •

Cele mai arzãtoare probleme ale Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ au fost discutate ieri de conducerea acestei unitãþi cu secretarul de stat Vlad Ionescu, din cadrul Ministerului Sãnãtãþii, care s-a întîlnit, ieri, la Roman cu directorii celor opt spitale din judeþ.
La aceastã întîlnire de lucru au mai participat directorii Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ, în calitate de organizatori ai activitãþii sistemului sanitar din judeþ. Avînd în vedere cã toate spitalele aºteaptã cu sufletul la gurã noile norme ale Contractului Cadru pe 2005, care va fi valabil ºi anul acesta, semnarea contractului cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ ºi, implicit, alocarea bugetului pe anul în curs, principala problemã adusã în discuþie de directorii spitalelor a fost insuficienþa tarifului pe caz rezolvat, care nu a mai fost modificat de doi ani încoace ºi, ca atare, nu corespunde sumei reale care se cheltuie cu un pacient.
„Am primit asigurãri cã, avînd în vedere cã avem statutul de spital de urgenþã ºi cã toate cazurile grave ºi deosebite din judeþ sînt tratate aici, ni se va majora tariful pe caz ponderat (rezolvat - n.r.) de la 8,1 milioane de lei la 9,3 milioane de lei. Asta înseamnã cã bugetul care ne va fi alocat de cãtre Casa de Asigurãri va fi mai mare. Pe de altã parte, de la 1 mai, modul de finanþare al spitalelor se va modifica. Dacã, pînã acum, 75% din buget se acorda þinînd cont de media ultimilor 5 ani, iar 25% din buget era în funcþie de performanþele spitalului, de la 1 mai, ponderea bugetului va fi 50% din bugetul istoric ºi 50% din realizãrile spitalului“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã (foto), directorul general al celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ.
Avînd în vedere cã discuþiile s-au învîrtit în jurul eficienþei economice ale unitãþilor sanitare, ministrul secretar de stat Vlad Ionescu a reiterat problema restructurãrii unor secþii din cadrul Spitalul Judeþean, care nu au indicatori foarte buni de activitate. „Pentru a rezolva aceastã problemã foarte serioasã, zilele urmãtoare mã voi întîlni cu toþi ºefii secþiilor respective, ne vom consulta ºi vom stabili de comun acord cîte paturi reducem, cîte paturi ducem în alte secþii cu eficienþã maximã, cît personal transferãm de acolo în alte secþii. Un lucru este cert: nici un angajat al spitalului nostru nu pleacã în ºomaj, pentru cã avem crizã de personal, nu excedent. Tot în scopul creºterii eficienþei, în unele secþii cu indicatori mai slabi se vor accepta, anul acesta, internãrile de zi“, a adãugat directorul Spitalului Judeþean Neamþ. Dupã ce a auzit cu ce probleme financiare de confruntã Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeþean Neamþ, la iniþiativa ministrului secretar de stat Vlad Iliescu, se vor face demersuri pentru ca policlinica sã poatã obþine personalitate juridicã, dar unic acþionar sã fie spitalul. ÃŽn ideea ca finanþarea sistemului sanitar nemþean sã fie suficientã, iar banii foarte bine cheltuiþi, pe viitor se va merge pe complementaritatea spitalelor. Concluzia este cã nu are rost sã existe douã secþii cu acelaºi profil la fel de bine dotate, cu acelaºi nivel al asistenþei medicale ºi cu performanþe identice.

Articol afisat de 1612 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective