Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ultimatum pentru consilierii PSD trãdãtori

• conducerea PSD a dat 7 zile termen consilierilor care au votat împotriva lui Dan Vasile Constantin sã-ºi prezinte demisiile • „avem o mare problemã în partid“, a spus Ioan Munteanu • primarul de Grumãzeºti ºi-a dat demisia ºi a trecut la PNL, chiar în ºedinþa Comitetului Executiv al PSD •

92 dintre liderii organizaþiei nemþene a Partidului Social Democrat au ajuns, ieri, la întrunirea Comitetului Executiv, la concluzia cã mai rãu nu se poate. Dupã ce Dan Vasile Constantin a pierdut preºedinþia Consiliului Judeþean, ºi „pe mîna“ colegilor proprii, PSD Neamþ este într-un declin continuu. Dupã întrunirea de ieri, s-a tras linie, iar concluzia a fost dezolantã. Printre primele „mãsuri“ s-au numãrat demisia lui Dan Vasile Constantin din funcþia de preºedinte al PSD Neamþ ºi ultimatumul dat consilierilor judeþeni care au votat „strîmb“ la alegerile pentru noul preºedinte al CJ Neamþ. „Le-am spus cã au douã variante. Ori sã-ºi dea demisia din funcþia administrativã ºi îi vom lãsa sã activeze, în continuare, în partid ca membri, ori îºi dau demisia din partid ºi vor rãmîne independenþi în Consiliul Judeþean. Chiar domnul Chelaru le-a solicitat acestora ca, în termen de 7 zile, sã-ºi prezinte demisia la partid, asta în cazul în care au onoare“, a declarat Ioan Munteanu, preºedintele interimar al PSD Neamþ. El a relatat ziariºtilor modul în care s-a desfãºurat întrunirea Comitetului Executiv. „A fost o ºedinþã deschisã, cu multe intervenþii la care s-au acuzat direct consilierii judeþeni ºi cei locali. Acum avem o mare problemã în partid. Oricum am spune-o, oricît de voalat am încerca sã formulãm aceastã idee, în PSD Neamþ aproape cã nu mai existã disciplinã de partid. Consilierii judeþeni care au votat împotriva lui Dan Vasile Constantin nu au votat împotriva lui, ci împotriva partidului. Dacã votau împotriva lui, era o uºurare. Organizaþia a fãcut multe greºeli ºi chiar domnul Rotaru a declarat cum a alcãtuit listele pentru acest for, ºi a fost hilar ce am auzit, dar aceasta era treaba atunci“, a declarat Ioan Munteanu. ÃŽn continuare, atît Ioan Munteanu, cît ºi Ioan Bivolaru au vorbit despre „imixtiunea centrului“ în organizaþiile locale ºi modul în care au fost supuºi la „ascultare“ cei din teritoriu, astfel încît cei de la centru ºi-au fãcut treaba cu mîinile altora. ÃŽn acest sens, s-a vorbit ºi despre modul în care a fost schimbat, la ultima conferinþã de alegeri, Ioan Munteanu, cu Dan Vasile Constantin, „sub oblãduirea“ lui Iliescu.
De amintit este cã, în cadrul întîlnirii, Ion Rotaru l-a acuzat direct pe Ioan Munteanu cã ar fi fost „artizanul“ care a mînuit voturile în Consiliul Judeþean. Despre acest aspect, Ioan Munteanu a menþionat cã a ºtiut de la bun început cã va trage ponoasele pentru voturile consilierilor. ÃŽn final, acesta a declarat cã, pentru alegerile viitoare, invitã cît mai mulþi colegi sã se înscrie în competiþie, ca sã nu se mai întîmple ca în trecut, cînd erau nevoiþi sã voteze candidatul unic, propus, de cele mai multe ori, de centru.
Parcã pentru a zugrãvi în culori cît mai reale situaþia din prezent a PSD Neamþ, unul dintre cei care au luat cuvîntul a fost Constantin Mãtasã, primarul comunei Grumãzeºti, care, printre altele, a anunþat cã a trecut la PNL ºi s-a lepãdat de partidul pe listele cãruia a ajuns primar.

Articol afisat de 1620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective