Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bloc sugativã, la Tîrgu Neamþ

• locatarii blocului G3 trebuie sã plãteascã 2.750 mc apã, reprezentînd pierderi • conducerea firmei Acvaterm susþine cã defecþiunile la conducte au determinat factura uriaºã •

Locatarii blocului G3 din Tîrgu Neamþ au sesizat redacþia ziarului Monitorul de Neamþ cã sînt obligaþi sã plãteascã o cantitate imensã de apã, înregistratã ca pierderi, în luna februarie. Nemulþumiþii au cerut explicaþii furnizorului de utilitãþi, societatea Acvaterm, care a stabilit ca fiecare locatar sã achite cîte 150.000 de lei vechi, timp de patru luni consecutiv, pentru pierderile de apã din acest imobil, deºi nu toþi sînt responsabili de situaþia creatã. „Am fost înºtiinþaþi cã trebuie sã achitãm 2.750 metri cubi de apã, reprezentînd pierderi. Pentru ce? Nu mi se pare corect sã plãtim toþi pentru unul sau altul care nici mãcar nu locuieºte în bloc“, a declarat, înverºunat, unul dintre locatari.
Conducerea firmei Acvaterm spune cã aceste pierderi au o justificare realã. „Am avut o þeavã spartã la subsol, unde am intervenit cu reparaþii destul de tîrziu pentru cã nu am fost anunþaþi de nici unul dintre locatari. Apoi, s-a întîmplat sã fie o pierdere de apã la una dintre garsonierele nelocuite. Aºa s-a ajuns la 2.750 metri cubi de apã pierdutã. Aceastã cantitate a fost împãrþitã, ca platã eºalonatã, pe patru luni, fiecãrei familii. Din calculele fãcute, a rezultat suma de 150.000 lei pentru fiecare locuinþã pe lunã, ceea ce nu ni se pare foarte mult“, a declarat directorul Acvaterm Tîrgu Neamþ, inginer Iustin Lungu. Acesta a mai precizat cã nu a primit nici o plîngere, în acest sens. „Este posibil sã fie ºi locatari nemulþumiþi, dar de ce nu a venit nimeni la mine? Eu cred cã lumea este necãjitã de situaþia creatã. Nu am fãcut nimic ilegal, cît s-a înregistrat pe apometrul general, atît am facturat. ªi þineþi cont cã locatarii au fost scutiþi de penalizãri ºi de plata canalizãrii“, a adãugat managerul Iustin Lungu.
ÃŽn ianuarie ºi februarie, tîrgnemþeni au avut de înfruntat mari probleme, temperaturile foarte scãzute, urmate de încãlzirea vremii cauzînd nenumãrate defecþiuni la conductele de apã. Lucrãtorii societãþii Acvaterm au avut, în cele douã luni, aproximativ 200 de intervenþii. „Vreau sa mã dumiriþi ºi pe mine cu o chestie. Cicã a venit factura la apã cu pierderi pe tot blocul G3, de 2750 metri cubi de apã. Stau ºi mã gîndesc ºi nu îmi imaginez unde se poate pierde atîta apã. Reprezentanþii Acvaterm zic cã se pierde la subsol. Asta înseamna cã blocul meu stã pe apã - pluteºte. Foarte interesant. Ar trebui sã-i chem pe cei de la Cartea Recordurilor, poate aºa ne facem ºi noi cunoscuþi cu ceva. Vorbind serios, cei de la Acvaterm au o nesimþire ieºitã din comun. Cum sã pui pierderi de domeniul miilor de metri cubi de apã la un bloc? Eu consum în jur de 0,3 metri cubi pe lunã ºi plãtesc pentru pierderile de apã pe care nu le înþeleg, ori pentru prostia unora cãrora le este lene sã remedieze defecþiunile. Dacã vreþi sã vã daþi cu barca, nu vã duceþi în Herãstrãu, cã e cam departe, aºa cã vã invit la mine la bloc“, se aratã în mesajul postat pe site-ul Monitorului de Neamþ.

Articol afisat de 1757 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective