Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ªeful CJ „strînge cureaua“...  sãrãciei

ªeful CJ „strînge cureaua“... sãrãciei

• apelul la economisirea banilor, lansat societãþilor ºi instituþiilor susþinute de la bugetul judeþului, a primit rãspuns negativ • preºedintele CJ le promite ºefilor acestor instituþii o rectificare în minus • „am cerut verificarea cheltuielilor propuse de aceste instituþii“, a spus preºedintele Marcoci •

Vlad Maroci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a solicitat instituþiilor subordonate sau cu finanþare judeþeanã sã cheltuiascã banii cu chibzuinþã, astfel încît sã reuºeascã sã facã economii. ªeful executivului judeþean a vãzut în aceasta o modalitate de a face rost de bani care sã fie orientaþi spre principala prioritate a momentului - reabilitarea drumurilor judeþene. Însã, apelul sãu s-a izbit de refuzul categoric al reprezentanþilor instituþiilor care trãiesc din banii judeþului, singura excepþie fiind Inspectoratul pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ.
„Acum o sãptãmînã, am lansat o rugãminte cãtre societãþile subordonate consiliului, de a face economii. Sînt supãrat ºi nemulþumit, deoarece toate aceste instituþii au rãspuns cã nu au cum face asta. Singurul care a fãcut un efort a fost domnul colonel Niþicã, de la Inspectoratul pentru Situaþii de Urgenþã, care a declarat cã poate economisi 50 milioane de lei. De aceea, am dispus sistarea efectuãrii oricãror cheltuieli pentru investiþii sau achiziþionãrii de automobile, calculatoare sau alt gen de obiecte care nu sînt strict necesare. ÃŽn plus, am cerut verificarea cheltuielilor propuse de aceste instituþii. Consider cã nu vor sã-mi acorde ajutor ºi voi acþiona în consecinþã. La rectificarea bugetarã, voi rectifica ºi eu aceste bugete, dar în minus“, a declarat preºedintele Marcoci (foto).
Referindu-se la modul în care se cheltuiesc banii publici, ºeful executivului nemþean a dat exemplu centrala termicã care se construieºte la ªcoala ªtefan cel Mare ºi care costã 11 miliarde de lei vechi. „Nu cred cã existã o centralã termicã care sã coste atîþia bani. Nici dacã ar fi sã încãlzeascã Hotelurile Ceahlãu ºi Central la un loc, nu cred cã ar costa atît. Este vorba de o centralã cu bioenergie, iar proiectul implementat cu danezii este foarte bun, dar nu cred cã poate costa mai mult de un miliard“, a adãugat Vlad Marcoci. Alte exemple au vizat sumele mari cheltuite de unele instituþii pentru achiziþionarea de maºini, calculatoare sau pentru alte investiþii. Astfel, la Teatrul Tineretului, 350 de milioane de lei sînt alocaþi pentru cumpãrarea unei maºini, 100 - pentru calculatoare, ºi aceeaºi sumã pentru imprimante. La Direcþia pentru Protecþia Copilului Neamþ, sînt pregãtiþi 14 miliarde de lei, din care mare parte pentru maºini, calculatoare ºi imprimante. „Investiþiile pentru toate aceste instituþii se cifreazã la 240 miliarde de lei. Ceea ce ºtiu sigur este cã, la Consiliul Judeþean, vom economisi 10 miliarde de lei, bani care ar fi trebuit cheltuiþi pe montarea unui lift, achiziþionarea mai multor autoturisme ºi pe modernizarea unei sãli de ºedinþe. Le vom realiza ºi pe acestea, dar, întîi, avem în vedere prioritãþile, iar banii economisiþi vor merge la drumuri“, a conchis Vlad Marcoci.

Articol afisat de 1862 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective