Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
RAPORTÃRI MINCINOASE

RAPORTÃRI MINCINOASE

inspectorul ºef Nistor Cãrbunariu a declarat cã fosta conducere a Poliþiei Roman a raportat fals rezolvarea a 300 de cazuri înregistrate cu autori necunoscuþi • în realitate, acestea nu erau soluþionate • „îmi rezerv dreptul de a nu reacþiona în nici într-un fel la astfel de acuzaþii“, a declarat fostul ºef al Poliþiei Roman •

Potrivit principiului (drag unor poliþiºti) care spune cã „mortu-i vinovat“, ºi actuala conducere a Poliþie Neamþ a pasat vina nerezolvãrii unor dosare cu autori necunoscuþi (AN) asupra foºtilor ºefi ai Poliþiei Roman, acum pensionari. Astfel, în cadrul conferinþei de presã ce a avut loc miercuri, 19 aprilie, ºeful IPJ Neamþ, comisarul ºef Nistor Cãrbunariu, a acuzat fosta conducere a Poliþiei Roman de faptul cã a raportat mincinos rezolvarea a 300 de dosare cu autori necunoscuþi, deºi acestea erau, de fapt, nesoluþionate. „Ne-am înregistrat cu un numãr mare de dosare cu autori necunoscuþi pentru cã am plecat cu un surplus de 300 de dosare. Acesta provenea de la Poliþia Roman, unde fosta conducere a raportat mincinos rezolvarea acestora, pentru a da bine la statistici. Am moºtenit acest numãr foarte mare de dosare nerezolvate ºi, deºi s-a muncit intens, tot ne-am ales cu 150 de dosare în plus, ceea ce ne îngreuneazã munca. Fosta echipã managerialã de la Roman a fãcut raportãri mincinoase ºi, dacã nu ar fi plecat din sistem prin ieºirea la pensie, aº fi luat mãsuri cu cei care au fãcut astfel de lucruri“, a precizat comisarul ºef Nistor Cãrbunariu, ºeful Poliþiei Neamþ. Potrivit statisticilor întocmite de IPJ, în 2005 s-au înregistrat 754 de dosare cu autori necunoscuþi, dintre care, cele mai multe - adicã 490 - erau la Poliþia Roman. Majoritatea cazurilor nerezolvate erau furturi, 546 de dosare referindu-se la astfel de infracþiuni. 64 dintre cazurile rãmase ºi acum cu autori necunoscuþi se referã la tîlhãrii, la care se adaugã 3 violuri ºi un omor. Dupã cum era de aºteptat, cele mai multe dintre dosarele care nu ºi-au gãsit rezolvarea se aflau în cercetarea lucrãtorilor de la Ordine Publicã, abilitaþi sã cerceteze furturile sau infracþiunile comise în stradã. ªi Serviciul de Investigaþii Criminale avea rãmase în lucru 359 de dosare, ce figurau în scripte cu autori necunoscuþi. Un celebru caz, aflat pe masa de lucru a judiciariºtilor, este cel al Lucreþiei Bîzgan, o bãtrînã din comuna Podoleni care, anul trecut, în iunie, dupã ce a fost violatã, a fost omorîtã cu sînge rece. Deºi poliþiºtii au cîþiva suspecþi, nu au putut aduna, deocamdatã, suficiente probe împotriva acestora, pentru a duce în faþa instanþei un vinovat cert. De asemenea, un alt dosar cu autor necunoscut este ºi cel al unei femei din Roman care a fost, în acest an, violatã ºi tîlhãritã de trei bãrbaþi care, pînã acum, nu au putut fi arestaþi. ÃŽn ambele cazuri, încã se lucreazã, iar poliþiºtii sperã ca, în final, vinovaþii sã-ºi primeascã pedepsele cuvenite pentru faptele lor. Un alt caz mult mediatizat ºi care, momentan, figureazã cu AN este cel al împuºcãrii, în plinã stradã, a lui Puiu Mironescu, din Piatra Neamþ. ªeful Poliþiei Neamþ are convingerea cã arestarea autorului este doar o chestiune de timp.
De partea cealaltã, fostul comandant al Poliþiei Municipiului Roman, comisarul ºef Costache Pricopi, a declarat cã „a ieºit din sistem“ de mai bine de un an, fapt pentru care refuzã sã comenteze afirmaþiile actualului ºef al IPJ Neamþ. „Avînd în vedere faptul cã nu mai lucrez în sistem, nu-mi pot permite sã comentez declaraþiile inspectorului ºef Carbunariu. Noi am încercat sã ne facem cît mai bine treaba, iar ceea ce se întîmplã acum sînt probleme care nu þin de mine, cel puþin. ÃŽmi rezerv dreptul de a nu reacþiona în nici într-un fel la astfel de acuzaþii“, a menþionat comisarul ºef Costache Pricope.

Articol afisat de 1693 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de alin_paraschiv la data 20.04.2006 06:03
coruptia si iar coruptia
Nu se poate trai fara spagi si musamalizari!De cand cu basescu.....s-a mai indreptat sistemul, dar exista uscaturi mai multe decat vedrdeata!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective