Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Candidatul pentru ºefia ªcolii 1 a ajuns director la ªcoala10

• reprezentanþii ISJ Neamþ au motivat decizia prin faptul cã prof. Dumitru Letos a obþinut peste 100 de puncte, iar ªcoala nr.10 a rãmas fãrã directori, care au demisionat

Profesorul Dumitru Letos a fost numit, marþi, de membrii Consiliului de Administraþie ai Inspectoratului ªcolar Neamþ, director cu delegaþie la ªcoala generalã nr.10 Piatra Neamþ. Dumitru Letos a participat la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director ºi director adjunct din unitãþile de învãþãmînt preuniversitar de stat nemþene, organizat în perioada 6-13 aprilie de Inspectoratul ªcolar al Judeþului. El a candidat pentru postul de director al ªcolii generale nr.1 Piatra Neamþ ºi a obþinut 108,75 puncte. Acest post, însã, i-a revenit contracandidatei sale, profesor Casandra Crepeleanu, care a devenit, cu 111,25 puncte, noul director al unitãþii. Pentru cã a obþinut mai mult de 90 de puncte - „nota de trecere“ - ºi pentru cã a dovedit cã are cunoºtinþe de management, Consiliul de Administraþie al ISJ a decis sã-l numeascã, cu delegaþie, director la ªcoala generalã nr.10.
„Profesorul Dumitru Letos a participat la concursul de directori pentru ªcoala cu clasele I-VIII nr.1 Piatra Neamþ. A fost declarat reuºit, dar nu pe postul pentru care a candidat, ci pe cel de director, cu delegaþie, al ªcolii nr.10, pentru cã directorii de acolo ºi-au depus demisiile ºi nu au dorit sã se mai prezinte la concurs. ªi, pentru cã aveam o ºcoalã fãrã directori ºi un cadru didactic declarat reuºit la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori, dar fãrã post, s-a optat pentru aceastã soluþie. A fost întrebat dacã acceptã ºi a fost de acord. A fost numit director cu delegaþie, pînã la organizarea unui nou concurs, pentru cã a prezentat un plan de dezvoltare instituþionalã pentru ªcoala nr.1“, a declarat profesor Mariana Roºanu, purtãtor de cuvînt în cadrul Inspectoratului ªcolar al Judeþului Neamþ.
ªcoala nr. 10 a rãmas, din ziua de 2 martie, fãrã conducere, în urma demisiilor directorului Ioan Aruxandei ºi a directorului adjunct Litiana Bolohan. Gestul a fost motivat de reprezentanþii Inspectoratului ªcolar Judeþean prin „neadaptarea la cerinþele postului“. ªcoala generalã nr.10 din Piatra Neamþ, care dispune de opt clase „Step by Step“, a cerut, pentru anul ºcolar 2006-2007, înfiinþarea unei clase I step by step. Dupã ce, în ianuarie, inspectorul ºcolar general Dorina Drexler a respins cererea pe motiv cã ºcoala nu are, prin programul grãdiniþei, „o astfel de alternativã“, douã luni mai tîrziu, la presiunea Asociaþiei de Pãrinþi a ªcolii nr.10, ea a acceptat înfiinþarea acestei clase. Traseul sinuos al cererii de înfiinþare a unei noi clase step a trecut, însã, peste cei doi directori „neadaptaþi“ ai ºcolii, nevoiþi sã-ºi prezinte demisiile. Oricum, la aceastã ºcoalã, adaptarea cadrelor didactice la cerinþele posturilor de conducere se face cu foarte mare greutate. Anul trecut, în iunie, ºi-au înaintat demisiile alþi doi profesori cu funcþii de conducere: directorul Alexandrina Rafailã ºi directorul adjunct Paraschiva Chiciu, ambii din „motive personale“, dupã cum preciza, la acea datã, inspectorul general Drexler.

Articol afisat de 1784 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective