Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primãria Piatra Neamþ, sprijin pentru cetãþenii cu venituri modeste

Primãria Piatra Neamþ, sprijin pentru cetãþenii cu venituri modeste

• ieri, au primit pachete cu bunãtãþi pascale o mie de pietreni • astãzi, urmeazã încã 250 de persoane •

O mie de familii cu venituri modeste, din municipiul Piatra Neamþ, au primit, miercuri, 19 aprilie, pachete cu produse alimentare de Paºte. Contravaloarea celor o mie de pachete este suportatã de la bugetul local. Ana ªuteu, ºefa Serviciului Protecþie Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, a declarat cã pentru a se evita îmbulzeala, cele o mie de pachete au ajuns în patru locuri, respectiv la trei puncte de desfacere ale Cantinei de Ajutor Social ºi la sediul Stãrii Civile din Piatra Neamþ. Ieri, la ora 15, la sediul Stãrii Civile erau aºteptate 250 de persoane. Vremea umedã ºi rece nu i-a împiedicat pe oameni sã iasã din casã pentru a primi pachetele de Paºte, oferite de Primãria Piatra Neamþ. Reprezentanþii Serviciului de Protecþie Socialã au selectat, din patru mii de solicitãri, doar un sfert. Doi poliþiºti comunitari asigurau ordinea la intrarea în sediul Stãrii Civile. Oamenii veniþi dupã sacoºa cu mîncare se aºezau cuminþi la rînd ºi prezentau actele de identitate, pe baza cãrora urmau sã primeascã bunãtãþile de Paºte. Fiecare dintre cei o mie de pietreni sãraci a primit cîte un pachet care conþinea un pui, circa un kilogram de cîrnaþi, un baton de pate, brînzã telemea ºi un cozonac. „Cei o mie de pietreni care se numãrã printre fericiþii selectaþi de funcþionarii Primãriei nu sînt nici pe departe toþi cei care nu au posibilitãþi financiare, pentru a avea o masã încãrcatã în zilele Paºtelui. Din bugetul local al municipiului Piatra Neamþ nu s-au putut aloca mai multe fonduri pentru sãracii oraºului. Am încercat sã aducem un pic de bucurie în sufletele celor care nu au posibilitãþi financiare pentru a-ºi permite niºte bucate mai alese, cu ocazia sãrbãtorilor pascale. Am primit patru mii de cereri, dar nu am putut aproba decît un sfert, pentru cã pentru atîtea a fost susþinere financiarã de la bugetul local. S-a întîmplat ca de la unele familii sã primim ºi trei, patru solicitãri, dar nu am putut onora decît una singurã. Chiar dacã sînt familii formate din mai multe persoane cu venituri financiare modeste, nu am putut da decît un singur pachet, pentru cã interesul nostru este sã aducem bucurie în cît mai multe case. Cei care astãzi (miercuri, 19 aprilie - n.r.) vor primi pachete sînt oameni fãrã nici o susþinere financiarã, sînt pãrinþi care au mulþi copii sau sînt oameni sãraci, care au avut mari necazuri în ultima vreme. Valoarea unui pachet este de aproape 500.000 de lei“, a declarat Ana ªuteu, ºefa Serviciului Protecþie Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
Viceprimarul Vasile Ouatu a precizat cã a devenit o tradiþie pentru Primãria Piatra Neamþ ca, de fiecare datã, înaintea sãrbãtorilor importante pentru creºtini, de Paºte sau Crãciun, instituþia sã ofere pachete persoanelor vitregite de soartã. El a mai spus cã astfel de iniþiative vor exista ºi cu alte ocazii, intenþia autoritãþilor fiind aceea de a bucura cît de cît oamenii sãrmani din Piatra Neamþ. Astãzi, 20 aprilie, alþi 250 de pietreni vor avea parte de o bucurie din partea autoritãþilor, întrucît 250 de pachete vor ajunge în casele sãrmanilor din oraº. Împãrþirea pachetelor pascale se va face de la sediul Fundaþiei Comunitare Speranþa Doraly. Sacoºele cu bunãtãþi pascale vor avea acelaºi conþinut - pui, cîrnaþi, brînzã, pate ºi cozonac - ºi aceeaºi valoare, aproximativ 500.000 de lei.

Articol afisat de 1438 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective