Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Licitaþie pentru repararea drumurilor judeþene

• 20 de firme s-au bãtut pentru a obþine lucrãri de la CJ Neamþ • „în cazul în care nu vor respecta condiþiile, nu vor mai fi niciodatã invitate sã participe la licitaþii organizate de Consiliul Judeþean Neamþ“, a declarat Vlad Marcoci

Prima etapã din procesul de reabilitare a drumurilor judeþene a început, ieri, cînd firmele care au cumpãrat caietele de sarcini la licitaþia organizatã de Consiliul Judeþean Neamþ s-au prezentat la prima întîlnire cu reprezentanþii acestui for. De menþionat este ºi faptul cã, în prima fazã, pentru reparaþii la drumurile judeþene au fost alocate 35 de miliarde de lei. „Vom vedea care sînt preþurile cu care se vor cîºtiga lucrãrile ºi, în funcþie de acestea, vom cheltui ºi banii alocaþi. Chiar dacã s-au înscris foarte multe firme, noi nu dorim sã facem lucrãri de mîntuialã. Vom controla atent ºi vom fi foarte drastici la respectarea termenelor ºi la calitatea lucrãrilor. ÃŽn cazul în care firmele care obþin lucrãri nu vor respecta cele douã condiþii ºi nu se vor încadra în aceºti termeni, nu vor mai fi niciodatã invitate sã participe la licitaþii organizate de Consiliul Judeþean Neamþ“, a declarat Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ.
Astfel, aproape 20 de firme din Piatra Neamþ, Roman, Tîrgu Neamþ ºi Bacãu au încercat, ieri, sã obþinã cît mai multe lucrãri de reparaþii la drumurile judeþene. Imediat dupã sãrbãtorile pascale, vor fi anunþaþi ºi cîºtigãtorii licitaþiei, iar lucrãrile vor fi demarate. O altã condiþie impusã de preºedintele CJ Neamþ a fost: „Nu vrem sã ne încurcãm unii pe alþii. Lucrãrile vor trebui finalizate într-o lunã de la începere ºi nu-mi doresc ca unele firme sã subliciteze doar pentru a obþine lucrarea ºi sã nu aibã cu ce o termina, sã întîrzie sau sã nu o efectueze la parametrii impuºi“, a mai declarat Vlad Marcoci.
Reamintim cã problema infrastructurii din Neamþ este una destul de gravã, iar, pînã în acest moment, primãriile au trimis zeci de solicitãri cãtre CJ, în încercarea de a obþine prioritate la reabilitarea drumurilor ºi podurilor afectate. La o primã inventariere, s-a ajuns la concluzia cã gãurile din asfalt au o suprafaþã totalã de 50.700 de metri pãtraþi.
Solicitãri pentru efectuarea de lucrãri la arterele rutiere care strãbat diverse localitãþi s-au primit de la Dulceºti, Timiºeºti, Mãrgineni, Valea Ursului, Fãurei, Ion Creangã, Dãmuc, Bodeºti ºi Negreºti, iar, dupã cum afirma vicepreºedintele CJ Neamþ, Dumitru Badea, lista nu este completã. Pe lîngã ºosele, au fost afectate ºi cîteva poduri, identificate la Dãmuc ºi Bodeºti. Pentru repararea drumurilor judeþene, calculele estimative indicã un necesar de 2.000 miliarde de lei. „Pentru anul 2006, avem disponibili, de la buget, 180 miliarde de lei pentru rezolvarea problemelor de pe drumurile judeþene“, a adãugat preºedintele Vlad Marcoci. Din suma menþionatã, 35 miliarde de lei vor fi cheltuiþi, deocamdatã, pentru asfaltare, ºi 10 miliarde de lei - pentru în vederea balastãrii unor drumuri pietruite.

Articol afisat de 1679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective