Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 21 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Venituri majorate pentru Casa de Asigurãri de Sãnãtate

Ministerul sãnãtãþii a anunþat printr-un comunicat de presã cã guvernul a aprobat majorarea veniturilor Casei de Asigurãri de Sãnãtate, pentru majorarea limitei de decontare a medicamentelor compensate ºi gratuite.

Valoarea majorãrii

Guvernul a aprobat creºterea cu 633 de miliarde de lei vechi a veniturilor Casei Naþionale de Asigurãri de Sãnãtate. Sumã din care peste 95% este alocatã creºterii limitei de decontare a medicamentelor compensate ºi gratuite. Ministrul Eugen Nicolãescu a declarat cu aceastã ocazie cã banii colectaþi de sãnãtate vor avea drept destinaþie numai sãnãtatea ºi cã alocarea fondurilor se va face dupã criterii ce vor þine seama de realizãrile judeþene ºi nu de „sumele istorice viciate în decursul anilor de prieteniile ºi înþelegerile politice“.

Poziþia producãtorilor ºi distribuitorilor de medicamente

Preºedintele asociaþiei distribuitorilor ºi importatorilor de medicamente, Dragoº Dinu spune cã e o veste bunã, dar cã suma e micã în comparaþie chiar cu un consum lunar care este dublul sumei alocate de guvern. „Dacã este alocatã anumitor judeþe, în acele judeþe se va simþi. Dacã se distribuie la nivel naþional nu simþim nimic. Dar eu nu pot sã spun dacã sînt puþini pentru cã nu avem transparenþã. Nu pot sã spun nici dacã sînt eficient folosiþi cã nici acolo un avem prea multã transparenþã“, spune Dragoº Dinu.
„Eu sînt pentru sisteme deschise, iar sistemul nostru nu este unul deschis. Este un sistem în care se fac licitaþii care dureazã ani. Absolut anormal. Nelãsînd competiþia sã scadã preþul. Pe de altã parte sistemul acesta cu plafoane la farmacii este iarãºi unul închis“, spune preºedintele asociaþiei distribuitorilor ºi importatorilor de medicamente.
Pe de altã parte furnizorii de medicamente ºi produse medicale revendicã datoriile pe care sistemul de sãnãtate le are faþã de ei.
Datorii pe care, spun ei, guvernul le ignorã în continuare chiar dacã a suplimentat veniturile Casei Naþionale de Asigurãri de Sãnãtate. Directorul asociaþiei furnizorilor de produse medicale, Ion Cicealã, spune cã cei pe care-i reprezintã sînt practic obligaþi sã revendice aceste datorii în instanþã. „Ceea ce trebuia sã facã guvernul era sã creeze baza legalã pentru plata acestor datorii neacoperite de cãtre spitale la sfîrºitul anului trecut. Suma de 900 de miliarde reprezintã contravaloarea unor contracte perfecte legale ºi aceste sume se regãsesc înregistrate în contabilitatea spitalelor drept obligaþii de platã“, spune directorul asociaþiei furnizorilor de produse medicale.
Ion Cicealã spune cã pentru cele 900 de miliarde de lei vechi datorii, guvernul va trebui sã achite ºi penalitãþile care se ridicã la încã 70% din aceastã sumã, care se referã numai la produsele medicale nemedicamentoase. Datoriile pentru medicamente se adaugã la aceastã sumã.

Articol afisat de 1535 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective