Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 22 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dramã pietreanã în finala Cupei României la volei masculin

Dramã pietreanã în finala Cupei României la volei masculin

• VCM-LPS Piatra Neamþ - VCM Tomis Constanþa 2-3 (21-25, 25-17, 20-25, 26-24, 15-12) • în setul decisiv, pietrenii au condus cu 12-11 dar nu au mai reuºit sã cîºtige vreun punct • pierderea finalei s-a soldat ºi cu neparticiparea în cupele europene •

Stane de piatrã, multe lacrimi, priviri în gol ºi multã durere în sufletul membrilor echipei Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamþ la sfîrºitul finalei Cupei României la volei masculin. Nemþenii au pierdut meciul de joi searã cu 2-3 (21-25, 25-17, 20-25, 26-24, 15-12) în faþa celor de la VCM Tomis Constanþa. Dar dobrogenii au recunoscut cã au avut noroc în duelul care le-a adus al II-lea trofeu consecutiv. Ciortea plîngea, la fel ºi Dumitrache, iar experimentatul Mocanu avea lacrimi în ochi. Antrenorii Dan Gavril ºi Nicu Buruº au intrat pe teren pentru a-i încuraja pe jucãtori, dar ºi ei erau la fel de supãraþi. Sînt sportivi obiºnuiþi cu partide foarte tensionate, cu victorii ºi înfrîngeri decise pe final de joc, dar partida de joi a avut o importanþã aparte. Pentru toþi ar fi însemnat primul trofeu cîºtigat în cariera lor, lucru echivalent ºi pentru voleiul masculin din Piatra Neamþ. Toþi au intrat determinaþi în salã, au fost concentraþi ºi uneori chiar aceastã dorinþã prea mare de a face totul foarte bine ºi de a cîºtiga trofeul a dus la greºeli. „Este un meci pierdut ºi trebuie sã mergem mai departe. Ne-am dorit mult victoria“, a fost concluzia lui ªtefan ªtefurã, cãpitanul pietrean. „Nu pot fi supãrat pe bãieþi. Ei meritã felicitaþi de toatã lumea. Au jucat foarte bine ºi este bine cã au înþeles cã ºi o echipã precum Constanþa poate fi învinsã“, a spus la finalul jocului ºi antrenorul Dan Gavril.
Cît despre meci se poate spune cã a fost unul foarte disputat. Au început mai bine dobrogenii, care au dovedit forþã de atac mai mare ºi ceva mai multã experienþã. Au cîºtigat primul set cu 25-21, dar pentru ei nu a fost uºor, deoarece pietrenii au dat o replicã foarte puternicã. Setul secund a aparþinut elevilor lui Dan Gavril ºi Nicu Buruº, care au condus ºi cu cinci puncte diferenþã în startul acestei pãrþi a jocului, 7-2. Constanþa a egalat la 11, Dan Gavril i-a aruncat în luptã pe Dascãlu ºi pe Janicic, lucru care s-a vãzut. 19-15 ºi a urmat un final de set foarte bun care a adus victoria, 25-17. În setul al III-lea ambele formaþii au condus pe rînd pe tabela de marcaj, dar introducerea în teren a constãnþeanului Pavel a avut darul de a întãri mai mult echipa dobrogeanã, care a cîºtigat cu 25-20. Conºtienþi cã pot pierde trofeul dacã pierd ºi setul IV, pietrenii au jucat mult mai bine ºi mai atent. A fost 22-20 pentru pietreni, s-a fãcut 24-24, dar atacul dobrogeanului Oancea, la 25-24 pentru moldoveni, a fost afarã. Setul decisiv nu a fost recomandat cardiacilor. VCM-LPS a condus cu 6-4, 11-9 ºi 12-11, dar tensiunea partidei i-a fãcut pe nemþeni sã nu se poatã concentra pînã la final ºi Constanþa a cîºtigat cu 15-12.
În acest fel VCM-LPS Piatra Neamþ a pierdut ºi calificarea în cupele europene pentru sezonul urmãtor. Sezonul voleibalistic s-a încheiat astfel în România, dupã ce finala Cupei României la feminin a fost cîºtigatã de ªtiinþa Bacãu, învingãtoare cu 3-2 în faþa campioanei Rapid AIBO Bucureºti.

Articol afisat de 1821 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective