Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemþenii au sãrbãtorit Învierea

Nemþenii au sãrbãtorit Învierea

• bisericile ºi mãnãstirile s-au dovedit neîncãpãtoare pentru mulþimea de credincioºi • traficul rutier a fost infernal •

Mii de credincioºi ortodocºi au umplut strãzile oraºelor Piatra Neamþ, Tîrgu Neamþ, Bicaz ºi ale localitãþilor din mediul rural, sîmbãtã noaptea, mergînd cãtre biserici ºi cimitire înainte de miezul nopþii, pentru a fi martorii Învierii Domnului ºi pentru a lua Luminã.
Nici ploaia mãruntã, nici frigul care s-a lãsat peste o parte a judeþului nu i-au speriat pe credincioºi. Momentul culminant de la miezul nopþii a fost aºteptat cu nerãbdare de cei prezenþi. Apoi, vocile preoþilor, amplificate de staþii, au rãsunat: „Veniþi de luaþi Luminã!“. Toþi ºi-au unit glasurile pentru a vesti ÃŽnvierea lui Iisus, cîntînd alãturi de preoþi „Hristos a înviat din morþi, cu moartea pre moarte cãlcînd ºi celor din morminte viaþã dãruindu-le“. Cei mai habotnici dintre credincioºi au rãmas sã ia parte la slujba religioasã pînã dimineaþã, în timp ce unii au plecat, fie spre casele lor, pentru a se înfrupta din bunãtãþile pascale, pregãtite din vreme, alãturi de rude ºi prieteni, fie spre cimitire, pentru a duce Lumina la cãpãtîiul celor plecaþi la cele veºnice. Sãrbãtorile de Paºte au decurs fãrã incidente nedorite. ÃŽn zona Tîrgu Neamþ, zeci de mii de credincioºi s-au îndreptat spre biserici ºi mãnãstiri, în noaptea de ÃŽnviere, pentru a lua luminã ºi a se bucura de aceastã sãrbãtoare creºtinã. Hotelurile ºi pensiunile din zona mãnãstirilor au fost ocupate pînã la refuz, încã de sîmbãtã dimineaþã, iar traficul rutier a fost infernal. Nici gropile din carosabil ºi nici întunericul de pe strãzi nu i-au împiedicat pe pelerini sã întîmpine ÃŽnvierea Domnului la bisericã. Tîrgnemþenii au luat cu asalt, înainte de miezul nopþii, parohiile din localitate. Credincioºii au aºteptat sã ia luminã, dupã care au cîntat „Hristos a înviat“, înconjurînd lãcaºurile de cult. Au mers, apoi, la cimitire, pentru a se reculege la mormintele celor dragi.
Poliþiºti ºi jandarmii au vegheat la pãstrarea ordinii ºi liniºtii publice, ºi din pãcate unele evenimente nedorite nu au lipsit. Cîteva accidente de circulaþie, un spînzurat, o moarte suspectã ºi un furt s-au înregistrat de sãrbãtori, în zona oraºului Tîrgu Neamþ. Pe 24 aprilie, la ora 8.10, Postul de Poliþie Ghindãoani a fost sesizat în legãturã cu o moarte suspectã. A.A, de 47 ani, ºi-a gãsit soþia decedatã în locuinþã. Cadavrul femeii a fost examinat ºi s-a constatat cã nu prezintã urme de violenþã. În aceeaºi zi, Gheorghe I., de 47 ani, din Tîrgu Neamþ, a fost descoperit spînzurat în apropierea casei. ªi în acest caz, s-a efectuat necropsia. Tot în a doua zi de Paºte, un Chevrolet condus de D.D.V., de 33 ani, a accidentat-o pe minora S.C., în vîrstã de 8 ani, din Pipirig.
La secþia de Maternitate Tîrgu Neamþ au venit pe lume, în ziua de Paºte, doi copii: o fetiþã de 3,100 kg. ºi un bãieþel de 3,200 kg.

Articol afisat de 1599 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective