Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vacanþã cu elevi accidentaþi

• mai mulþi copii au fost loviþi de maºini, în timpul vacanþei de Paºte • cele mai multe accidente au fost provocate de ºoferiþe •

Cele cîteva zile de vacanþã pe care le-au avut copiii, cu prilejul Paºtelui, nu au fost fericite pentru toþi, unii dintre micuþi ajungînd pe patul de spital, dupã ce au fost loviþi de maºini. Cauzele principale care au stat la baza producerii acestor nefericite evenimente au fost, în primul rînd, nesupravegherea copiilor de cãtre pãrinþii mult prea ocupaþi cu treburile, dar ºi traficul mult mai intens din aceste zile de sãrbãtoare. Cel mai grav accident, a cãrui victimã a fost un minor, s-a petrecut chiar în ajunul Paºtelui, sîmbãtã, 22 aprilie, în comuna Grinþieº. Cristina B., de 29 de ani, din comuna Sîngeorgiu de Mureº, conducea un autoturism Skoda Octavia ºi, ajunsã pe raza comunei nemþene, a accidentat grav un bãiat de 14 ani care tocmai se angajase în traversarea strãzii prin loc nepermis ºi prin faþa unei cãruþe oprite. Minorul a fost dus la spital, iar tînãra conducãtoare auto este, acum, cercetatã penal pentru vãtãmare corporalã gravã din culpã.
O altã ºoferiþã care se face vinovatã de producerea unui accident este ºi Maria V., de 26 de ani, din Piatra Neamþ. Tînãra conducea, pe strada Mihai Viteazu din municipiu, în prima zi de Paºte, un autoturism Fiat Uno ºi, ajunsã la intersecþia cu strada Aurorei, a virat la dreapta fãrã a se asigura, moment în care l-a accidentat uºor pe M.I., de 15, din localitate, care tocmai traversa. Maria V. nu a mai stat la locul accidentului sã vadã ce se întîmplã ºi nici nu s-a gîndit sã ducã minorul la spital, ci... s-a fãcut nevãzutã. Poliþiºtii au descoperit-o cu un sfert de orã mai tîrziu, iar acum este cercetatã penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, dar ºi pentru pãrãsirea locului accidentului.
Un alt copil a ajuns sub roþile unei maºini dupã ce a traversat strada fãrã sã se asigure ºi prin loc nepermis. Accidentul a avut loc sîmbãtã, 22 aprilie, în comuna Timiºeºti. O fetiþã de 9 ani, din localitate, care a traversat ºoseaua în fugã, a fost lovitã de un autoturism Volkswagen Transporter, condus de Vasile S., de 39 de ani, din localitate. Cercetãrile în acest caz sînt continuate de poliþiºtii din Tîrgu Neamþ. În aceeaºi situaþie s-a aflat ºi un ºofer din Icuºeºti, doar cã, în acest caz, pe lîngã neatenþia copilului, la producerea accidentului ºi-au spus cuvîntul ºi faptul cã ºoferul era bãut ºi nici mãcar nu avea permis de conducere. În seara de duminicã, 23 aprilie, Nicolaie C., de 39 de ani, conducea un autoturism Dacia ºi, ajuns la intersecþia cu un drum comunal, a surprins ºi accidentat un bãieþel de doar 4 ani, din comuna Icuºeºti, care traversa strada prin loc nepermis ºi prin spatele unui autoturism parcat. La sosirea poliþiºtilor, s-a stabilit cã ºoferul avea în acel moment o alcoolemie în aerul expirat de 0,65 la mie ºi nu deþinea permis de conducere. Din fericire, copilul nu a suferit rãni grave, dar amatorul de plimbãri cu maºina este, acum, cercetat penal ºi, probabil, nu va mai primi permis de conducere niciodatã. Accidente s-au petrecut ºi în cea de-a doua zi de Paºte, în momentul în care mulþi turiºti veniþi în Neamþ, sã petreacã sãrbãtorile, se întorceau cãtre casã. Aºa se face cã, luni dupã-amiazã, Dumitru D., de 33 de ani, din Iaºi care conducea, pe raza comunei Pipirig, un autoturism Chevrolet, a surprins ºi accidentat uºor un copil de 8 ani, din localitate, care se angajase în traversarea strãzii prin loc nepermis ºi fãrã sã se asigure. Din fericire, micuþul nu a suferit decît cîteva zgîrieturi, iar cercetãrile sînt continuate, în acest caz, de poliþiºtii din Pipirig.

Articol afisat de 1545 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective