Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 26 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sinucideri de Paºte

• un bolnav psihic din Icuºeºti s-a aruncat într-o fîntînã • un bãrbat în vîrstã de 44 de ani s-a aruncat în faþa trenului, în Gara Roman, a doua zi de Paºte • „de ce nu m-aþi lãsat sã mor?“, i-au întrebat aceºtia pe medici • alte douã persoane au necesitat îngrijiri medicale, dupã ce ºi-au tãiat venele, cu lama •

Sfintele Sãrbãtori de Paºte au fost pline de doliu ºi durere, pentru cîteva familii, în urma unor tentative de suicid puse în practicã, neverosimil, pe cînd toatã lumea se bucura de ÃŽnvierea Domnului. Ovidiu D., în vîrstã de 42 de ani, din satul Rocna, comuna Icuºeºti, ºi-a pus capãt zilelor, vineri, 21 aprilie, la ora fatidicã 13, aruncîndu-se într-o fîntînã. Bãrbatul, bolnav psihic, a fost vãzut de apropiaþi în momentul în care a fãcut gestul sinucigaº, însã nu a mai putut fi salvat. Asta, cu atît mai mult cu cît, la faþa locului, a fost mobilizatã ºi o autospecialã a Detaºamentului de Pompieri Roman, deservitã de un echipaj specializat. „Victima, în vîrstã de 42 de ani, a cãzut într-o fîntînã adîncã de aproximativ 28 de metri, decedînd, cel mai probabil, prin înec. Trupul neînsufleþit a fost scos la suprafaþã de cãtre echipajul pompierilor romaºcani“, au declarat lucrãtorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã „Petrodava“ Piatra Neamþ. Acest caz a intrat ºi în atenþia lucrãtorilor de la Poliþie, care urmeazã a dispune mãsurile legale, în funcþie de ceea ce va stabili medicul legist, dupã autopsierea cadavrului.
Dorel B., în vîrstã de 44 de ani, din localitatea Cristeºti, judeþul Iaºi, a încercat sã-ºi punã capãt zilelor, luni seara, 24 aprilie, în a doua zi de Paºte, aruncîndu-se în faþa trenului. Bãrbatul a fost salvat de cãtre lucrãtorii din cadrul Poliþiei TF Roman. Victima a fost transportatã la Spitalul Municipal, la ora 21.30, de cãtre un echipaj al Staþiei de Ambulanþã. Potrivit precizãrilor fãcute de medicul ortoped de gardã, Abdalla Abu-Alika, victima era în stare gravã, prezentînd leziuni craniene ºi ale coloanei vertebrale. Bãrbatul prezenta amputaþii mai vechi, la ambele membre inferioare. „Pacientul era într-o stare de mizerie fiziologicã avansatã ºi, în momentul prezentãrii la spital, a început sã strige din rãsputeri, «de ce nu m-aþi lãsat sã mor?». Din cîte am înþeles, acesta nu era la prima tentativã de suicid. Bãrbatul era în stare de ebrietate ºi nu a precizat motivele care l-au împins cãtre un asemenea gest. Acesta prezenta amputaþii vechi, la nivelul gambei stîngi ºi a antepiciorului drept. Am fost consternaþi de gestul disperat. Probabil, sãrãcia, boala ºi lipsa unui adãpost, l-au împins pe bãrbat, sã încerce sã-ºi punã capãt zilelor. Victima a fost diagnosticatã cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, traumatism facial, otoragie, comoþie cerebralã, fracturã de coloanã dorso-lombarã, stare de ebrietate. Dupã ce i s-au acordat toate îngrijirilie medicale, bãrbatul a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie Iaºi, pentru investigaþii suplimentare“, a declarat medicul ortoped de gardã, Abdalla Abu-Alika.
Alte douã persoane „supãrate pe viaþã“ au vrut sã-ºi punã capãt zilelor, încercînd sã-ºi taie venele. Eugen B., în vîrstã de 43 de ani, din Buruieneºti, comuna Doljeºti, s-a prezentat la Spitalul Roman, luni, 24 aprilie, în a doua zi de Paºte, cu braþele pline de tãieturi. Acesta a fost diagnosticat cu plãgi tãiate multiple, la nivelul antebraþelor ºi stare avansatã de ebrietate. Tot victimã a unei tentative de suicid a fost ºi Gabriel P., în vîrstã de 19 ani, din Roman, care a necesitat îngrijiri medicale, în noaptea de 24 spre 25 aprilie, dupã ce ºi-a crestat ambele antebraþe, cu o lamã. Tînãrul a fost diagnosticat, de asemenea, cu plãgi tãiate multiple. ÃŽn ultimele douã cazuri, medicii susþin cã a fost vorba de tentative de suicid „în scop demonstrativ“, care sînt, de altfel, ºi cele mai frecvente în cazuistica medicalã. Personalul medical din triajul Secþiai chirurgie, a semnalat aceste din urmã cazuri Poliþiei Municipiului Roman, care este în mãsurã sã efectueze cercetãri.

Articol afisat de 1480 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective