Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Banii pentru dascãli, toþi odatã sau instanþa!

Banii pentru dascãli, toþi odatã sau instanþa!

• asta este cererea deputaþilor PSD care au întors propunerile, care reglementeazã reparaþiile salariale ale cadrelor didactice, la Comisia de ÃŽnvãþãmînt • „nu se poate ca acele cadre didactice care au dat în judecatã Guvernul sã-ºi primeascã diferenþele salariale integral, iar ceilalþi, care nu au ajuns în faþa instanþei, în decursul a 35 de luni“, spune deputatul Ioan Munteanu •

Deputatul Ioan Munteanu recomandã cadrelor didactice nemþene sã se adreseze instanþei. Asta în cazul în care Ordonanþa de Urgenþã cu privire la plata diferenþelor salariale nu va fi aprobatã în forma propusã de PSD, adicã sã primeascã toþi banii odatã, iar nu în 35 de tranºe. ÃŽn urmã cu douã zile, deputaþii au avut pe ordinea de zi OUG nr. 17 din 2006 care face referire la plata diferenþelor salariale din perioada octombrie 2001 - septembrie 2004 pentru personalul didactic din învaþãmîntul de stat. La propunerea grupului parlamentar PSD, al cãrui vicelider este deputatul de Neamþ, Ioan Munteanu, proiectul a fost retrimis spre analizã Comisiei de ÃŽnvãþãmînt, pe considerentul cã „în cazul în care se va aproba în forma propusã, s-ar face o nedreptate“. „Nu se poate ca acele cadre didactice care au dat în judecatã Guvernul sã-ºi primeascã diferenþele salariale integral, într-o singurã tranºã, iar în cazul celorlalþi, adicã majoritatea, care nu au ajuns în faþa instanþei, sã le fie plãtite în 35 de luni. Este o mare nedreptate. Tocmai acesta este motivul pentru care am solicitat rediscutarea proiectului. ÃŽn cazul în care Comisia de ÃŽnvãþãmînt nu va schimba forma, aspect foarte probabil, deoarece, în acest for, majoritatea membrilor sînt din coaliþia de guvernãmînt, le recomand tuturor cadrelor didactice sã se adreseze instanþei de judecatã“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.
Demersului grupului parlamentar PSD, iniþiat la propunerea deputatului Ioan Munteanu, i-au dat curs atît deputaþii PD, cît ºi cei ai PC care au votat, alãturi de reprezentanþii Opoziþiei, pentru retrimiterea la Comisia de învaþãmînt proiectului menþionat.
Zece dintre cei 18 deputaþi PD, prezenþi în salã, au fost de acord cu retrimiterea documentului la comisie, cinci au votat împotrivã, iar doi s-au abþinut.
De menþionat este faptul cã de bani vor beneficia atît persoanele pensionate dupã 2001, cît ºi acele cadre didactice care ºi-au schimbat locurile de muncã din învãþãmînt. Pentru cele douã categorii amintite, plata diferenþelor ar urma sã se facã prioritar, în doar trei rate.
Pentru perioada 2001-2004, 7.276 de dascãli nemþeni ar trebui sã primeascã peste 83,4 miliarde lei, sume cuvenite prin recalcularea salariilor dupã metoda „spor la spor“. Pe total, fiecãrui cadru didactic i-ar reveni sume cuprinse între cîteva milioane ºi 20 milioane de lei, în funcþie de gradul didactic ºi vechimea în învãþãmînt a beneficiarului.
Reamintim cã actul normativ fãcea referire la acordul semnat, la 28 noiembrie 2005, între Comisia de negociere a Executivului ºi preºedinþii federaþiilor sindicale reprezentative din învãþãmînt. Acesta prevedea, printre altele, reparaþia prejudiciilor salariale produse, în perioada octombrie 2001- septembrie 2004, personalului didactic din învãþãmîntul de stat.
Potrivit calculelor, Guvernul ar trebui sã scoatã de la buget 5,148 mii de miliarde de lei pentru a acoperi diferenþele salariale ale cadrelor didactice din întreaga þarã.

Articol afisat de 1771 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective