Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verificãri înaintea organizãrii examenelor de titularizare

Inspectoratul ªcolar Neamþ a stabilit, în detaliu, organizarea examenelor pentru titularizarea cadrelor didactice, pentru detaºare la cerere ºi suplinire. Cele trei examene vor avea loc în data de 17 iulie, la Grupul ªcolar „Gheorghe Cartianu“ din Piatra Neamþ, unde vor veni ºi trei profesori universitari: unul care va fi preºedintele comisiei de elaborare a subiectelor ºi de corectare, altul va avea calitatea de preºedinte al comisiei de contestaþii, iar al treilea se va ocupa de recorectarea lucrãrilor care au primit, dupã formularea contestaþiilor, note diferite, faþã de cele iniþiale, cu 1,5 puncte sau mai mult. Dar, pentru cã Neamþul este judeþ-pilot, examenul pentru titularizarea cadrelor didactice va fi precedat de susþinerea unei probe la clasã - o lecþie ºi prezentarea unui proiect de lecþie - în intervalul 23 mai-14 iunie.
Posturile titularizabile vor fi comunicate ministerului în intervalul 11-13 mai, dupã care vor fi afiºate pe portalul ministerului ºi publicate în presa localã. Inspectoratul ªcolar Neamþ a solicitat ca posturile din unitãþile de învãþãmînt nemþene, declarate titularizabile, sã reziste minim patru ani, indiferent de evoluþia cifrei de ºcolarizare în aceastã perioadã. De aceea, unitãþile ºcolare care au primit o cifrã de ºcolarizare mai micã decît cea solicitatã vor trebui sã-ºi verifice din nou, cu mare atenþie, posturile pe care le-au declarat titularizabile.
„ÃŽnainte de a declara posturile titularizabile, vom cere încã o datã confirmarea lor din partea unitãþilor ºcolare care au primit o cifrã de ºcolarizare mai micã decît cea solicitatã. ªtiu cã existã o anumitã nemulþumire în sistem, privind cifra de ºcolarizare aprobatã de minister - avem, pentru anul ºcolar 2006-2007, cu 40 de clase mai puþin decît în anul ºcolar precedent. Aceastã reducere este motivatã de scãderea populaþiei ºcolare, deci cifra de ºcolarizare aprobatã corespunde scãderii numãrului de elevi. Cifra de ºcolarizare a fost stabilitã pentru fiecare judeþ, prin Hotãrîre de Guvern, pentru licee ºi pentru ºcolile de arte ºi meserii. Responsabilitatea noastrã a constat în defalcarea, pe unitãþi ºcolare, a cifrei de ºcolarizare la ºcolile de arte ºi meserii, iar noi am cãutat sã avem o repartiþie echilibratã a lor în teritoriu.
Pentru cã unitãþile de învãþãmînt ne-au comunicat catedrele titularizabile înainte de prezentarea cifrei de ºcolarizare, va trebui, acum, sã le cerem sã verifice dacã respectivele catedre sînt, într-adevãr, titularizabile ºi dacã pot sã reziste minim patru ani“, a precizat profesor Dorina Drexler, inspectorul ºcolar general al Inspectoratului ªcolar al Judeþului.

Articol afisat de 1701 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective