Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Calendarul probelor de aptitudini în învãþãmînt

Calendarul probelor de aptitudini în învãþãmînt

• în acest an ºcolar, elevii claselor a VIII-a vor susþine probele de aptitudini ºi de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã sau maternã cu o lunã înaintea examenelor naþionale

Mai-marii învãþãmîntului nemþean au prezentat, ieri, detaliile legate de organizarea probelor de aptitudini ºi de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã sau maternã pentru absolvenþii clasei a VIII-a, care doresc sã susþinã aceste probe.
ÃŽn premierã, în acest an ºcolar, elevii claselor a VIII-a vor susþine probele de aptitudini ºi de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã sau maternã, în vederea admiterii la liceu, cu o lunã înaintea examenelor naþionale. Centrele de testare pentru elevii care vor participa la aceste probe sînt: Colegiul Naþional „Calistrat Hogaº“ Piatra Neamþ ºi Colegiul Naþional „Roman-Vodã“ Roman - pentru clasele bilingve francezã, englezã, germanã, Seminarul Teologic Liceal „Sfinþii ÃŽmpãraþi Constantin ºi Elena“ Piatra Neamþ - pentru profilul teologic ortodox, ºi Seminarul Franciscan din Roman - pentru profilul teologic catolic, Liceul de Artã „Victor Brauner“ Piatra Neamþ - pentru muzicã ºi desen, Liceul cu Program Sportiv Roman - pentru profilul sportiv, ºi Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamþ - pentru profilul pedagogic. ÃŽnscrierile au loc în centrele de organizare a testelor, în intervalul 1-3 mai, iar susþinerea probelor, în intervalul 5-7 mai. Elevii care doresc sã participe vor primi de la ºcoala de provenienþã, pînã pe 29 aprilie 2006, o anexã la fiºa de înscriere, cu care se vor prezenta la unitatea de învãþãmînt, unde vor fi susþinute probele. Aceastã anexã va rãmîne la elevi ºi va fi prezentatã în perioada de completare a opþiunilor pentru admiterea computerizatã, urmînd a fi ataºatã fiºei de înscriere.
„Conform metodologiei de admitere în liceu, pînã pe 29 aprilie, ºcolile trebuie sã completeze, pentru elevii care doresc sã susþinã aceste probe, o fiºã-anexã la cea de înscriere. Aceasta se gãseºte pe site-ul Inspectoratului, iar noi am solicitat ºcolilor sã o preia, sã o completeze ºi sã o înmîneze elevilor. ÃŽnscrierea candidaþilor are loc în centrul de susþinere a probei de aptitudini, pe baza unei cereri-model, care, de asemenea, a fost pusã pe site-ul Inspectoratului. ÃŽn aceastã cerere-model, se specificã unitatea ºcolarã pe care doreºte sã o urmeze elevul, dupã îndeplinirea condiþiilor specificate în metodologia de admitere: promovarea probei de aptitudini, a clasei a VIII-a ºi a testelor naþionale. Fiºa-anexã la cea de înscriere pentru proba de aptitudini ºi pentru cea de limbã modernã, semnatã ºi ºtampilatã de directorii ºcolilor de provenienþã, în care sînt notate rezultatele, se înapoiazã candidaþilor completatã, semnatã ºi ºtampilatã în centrul de susþinere a probelor respective, devenind anexã la fiºa de înscriere, care va fi depusã, apoi, la secretariatul ºcolii de provenienþã. Candidatul o va ridica, ulterior, odatã cu fiºa de înscriere în care îºi prezintã opþiunile. Pentru a veni atît în ajutorul candidaþilor, cît ºi a unitãþilor ºcolare, noi am redactat un model de cerere care dã posibilitatea candidatului sã-ºi aleagã trei unitãþi ºcolare - dacã sînt trei - în specialitatea pe care doreºte sã o urmeze. Aceasta, credem noi, va spori ºansele candidaþilor de a ocupa un loc pe specialitatea doritã, într-un an în care organizarea probelor de aptitudini, înaintea testelor naþionale, a generat o mare dozã de incertitudine“, a declarat profesor Dorina Drexler, inspectorul ºcolar general al Inspectoratului ªcolar al Judeþului.
Ghidul admiterii pentru elevii care trec în clasa a IX-a de liceu sau ºcoala de arte ºi meserii a fost publicat de cãtre Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii pe site-ul http://admitere.edu.ro, „Algoritmul de repartizare“. Aici sînt prezentate informaþiile despre modul de repartizare, criteriile de departajare ºi modalitatea de calcul a mediei de admitere.

Articol afisat de 3426 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective