Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Moment de bilanþ la Inspectoratul de Muncã Neamþ

Moment de bilanþ la Inspectoratul de Muncã Neamþ

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ a prezentat ieri, la sediul Prefecturii Neamþ, bilanþul activitãþii instituþiei pentru anul 2005: campaniile tematice, rezultatele controalelor efectuate, cuantumul amenzilor, analiza accidentelor de muncã etc.
„Activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ, pe 2005, a fost apreciatã ca foarte bunã de ºefii noºtri de la Ministerul Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei. Am primit multe diplome ºi distincþii. Toþi indicatorii de performanþã s-au situat, comparativ cu anul 2004, pe un trend ascendent. De asemenea, a scãzut numãrul accidentelor de muncã petrecute pe raza judeþului Neamþ ºi au fost mai puþine persoane decedate în urma unor astfel de evenimente. Sigur, în spatele acestor rezultate stã munca unei echipe manageriale ºi a întregului colectiv“, a declarat jurist Ioan Popescu (foto), inspectorul ºef al Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ.
Tot ieri, inspectorii de muncã nemþeni au organizat o acþiune dedicatã comemorãrii victimelor accidentelor de muncã ºi a bolilor profesionale. Prima acþiune de acest gen a avut loc în data de 28 aprilie 1996, la sediul Naþiunilor Unite, ºi a fost organizatã de delegaþii sindicatului Global Union. De atunci, Organizaþia Internaþionalã a Muncii a dedicat ziua de 28 aprilie comemorãrii victimelor accidentelor de muncã ºi a bolilor profesionale. Aceastã zi este comemoratã ºi în þara noastrã.
În ultimii 5 ani, în Neamþ au decedat în accidente de muncã 56 de lucrãtori. Chiar dacã, în general, a scãzut numãrul accidentelor, iar condiþiile de muncã s-au îmbunãtãþit, au rãmas multe aspecte nerezolvate complet: consumul de alcool la locul de muncã, problemele datorate lucrului la înãlþime, riscuri ºi provocãri noi de naturã psihosocialã. La acestea se adaugã o serie de schimbãri profunde care afecteazã societatea, securitatea ºi sãnãtatea în muncã, cum ar fi: angajarea unui numãr tot mai mare de femei în muncã; creºterea ponderii lucrãtorilor de peste 50 de ani; modificãri în formele de angajare - muncã temporarã, part time, în ture, de noapte; schimbãri în natura riscului - organizarea muncii ºi/ sau a timpului de muncã, relaþiile ierarhice, oboseala cauzatã de transport, gradul de acceptare a diversitãþii etnice în întreprinderi º.a. Singurul mod de a evita producerea unor accidente de muncã este organizarea acþiunilor de prevenire: propuneri pentru o legislaþie adecvatã, dialog social, implementarea de bune practici ºi de noi tehnici de instruire º.a. La acþiunea inspectorilor de muncã au participat autoritãþile locale, ºefii serviciilor deconcentrate, diverºi parteneri sociali, membri ai diferitelor sindicate.

Articol afisat de 1821 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de axis la data 29.04.2006 05:05
mda, povesti
Frumoasa poveste, banuiesc ca stiti ca inspectorii de munca au plan de amenzi si salariul lor depinde de amenzile date.Asa ca va imaginati ce impartiali pot fi, in rest putem vorbi despre orice
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective