Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 29 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
131.000 de euro obþinuþi din traficul de persoane

131.000 de euro obþinuþi din traficul de persoane

• doi tineri vor fi judecaþi pentru deþinere de droguri ºi trafic de carne vie • unul din inculpaþi se sustrage urmãririi penale • la percheziþiea efectuatã au fost descoperite peste 150 de tablete de efedrinã •

Ioan Butnariu, de 36 de ani, din Roman, a fost trimis în judecatã de procurorii Direcþiei de Investigare a Infracþiunilor de Criminalitate Organizatã ºi Terorismului, Biroul Teritorial Neamþ, în sarcina lui fiind reþinute infracþiunile de trafic de persoane ºi deþinere ilegalã de precursori (efedrinã). În acelaºi dosar, au fost deferiþi justiþiei ºi fraþii Bãlãu, Mugurel Radu, de 33 de ani, ºi Petru Cãtãlin, de 35 de ani, al doilea urmînd a fi judecat în lipsã, sub acuzaþia de trafic de persoane. Primii doi au fost arestaþi dupã o descindere în forþã a oamenilor legii, în dimineaþa zilei de 2 martie 2006. La primele ore ale dimineþii, s-a mers la domiciliile din Roman ale suspecþilor, iar acasã la Butnariu anchetatorii au avut surpriza sã gãseascã peste 150 de tablete de efedrinã.
Din 1993, Butnariu a înfiinþat firma Sadida Com SRL, dar din 2000 a avut probleme financiare ºi s-a orientat cãtre transporturi neautorizate de persoane, în mai multe þãri din Europa. El s-a gîndit cã ar putea face bani frumoºi din traficul de persoane, iar împreunã cu ceilaþi doi inculpaþi au pus pe picioare o afacere prosperã. Pentru cã Mugurel Bãlãu avea un frate în Germania, au decis sã atragã fete naive, pe care sã le exploateze sexual în strãinãtate. Pentru asta, au rãspîndit vestea cã pot facilita obþinerea unor slujbe bine plãtite în Germania, Italia sau Spania. În scurt timp, Butnariu a gãsit 7 astfel de fete, din care douã minore, pe care le-a dus în Germania, ele fiind momite cã vor munci în restaurante sau în alte sectoare ce þin de domeniul alimentaþiei publice. Odatã ajunse la destinaþie, tinerele au fost înºtiinþate despre adevãratul scop al cãlãtoriei. Cele mai multe dintre fete au refuzat sã se vîndã, dar au revenit asupra deciziei dupã ce asupra lor au fost exercitate violenþe. În cele din urmã, au fost obligate sã se prostitueze în favoarea acuzaþilor. Timp de doi ani, în perioada 2002-2004, el a racolat mai multe tinere din Roman ºi din localitãþile limitrofe, pe care le-a obligat sã se prostitueze, acestuia revenindu-i mare parte din cîºtiguri. Un timp a lucrat cu Mugurel Radu Bãlãu dar, dupã o vreme, a acþionat pe cont propriu. Acesta din urmã este acuzat cã, în perioada 2002-2003, a racolat ºi exploatat sexual, în Germania, patru tinere de la care a obþinut peste 100.000 de euro. Nici unul din cei doi protagoniºti nu a dat faliment din aceastã activitate, dar, de departe, Butnariu a ieºit cel mai cîºtigat, deoarece, din exploatarea sexualã a tinerelor, a obþinut circa 131.000 de euro. Petru Cãtãlin Bãlãu a primit ºi exploatat sexual fete aduse din România de ceilalþi doi acuzaþi.
Nici unul din traficanþi nu este cunoscut cu antecedente penale. 6 dintre victime sînt pãrþi civile în procesul penal cu sume între 2.000 ºi 50.000 de euro, în total 147.000 de euro. Instanþa urmeazã a dispune confiscarea de la Butnariu a sumei de 163.500 de euro ºi 20 de milioane de lei, bani obþinuþi din infracþiune, iar de la Mugurel Bãlãu se va confisca 112.500 de euro, pe care i-a obþinut de la victime cu ajutorul fratelui sãu. Pentru recuperarea unei pãrþi din prejudiciu, a fost aplicat sechestru asigurator pe 50 de milioane de lei ºi un Audi A6, aparþinînd lui Butnariu. Cu privire la cele 153 de pastile de efedrinã descoperite la Butnariu, acesta a declarat cã le-a luat pe bazã de reþetã de la farmacie, în septembrie 2002. S-a stabilit cã precursorii au fost achiziþionaþi de la o persoanã din Iaºi.

Articol afisat de 2334 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective