Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 1 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spitalele au cerut, CAS a dat... mai puþin

Spitalele au cerut, CAS a dat... mai puþin

• patru unitãþi sanitare au semnat contractele cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate • Spitalul Judeþean a solicitat 405 miliarde de lei ºi i s-au dat 328 • conducerea Spitalului Roman a refuzat semnarea contractului •

Patru unitãþi spitaliceºti din judeþ au semnat ieri contractul pe 2006 cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ. Unitãþile care au bãtut palma cu finanþatorul de servicii medicale la nivel de judeþ sînt Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, Spitalul Judeþean de Pneumologie Bisericani, Spitalul Orãºenesc Tîrgu Neamþ, Spitalul Orãºenesc Roznov.
Celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ, i-a fost alocatã suma cea mai mare din fondul alocat spitalelor, adicã 328 miliarde de lei, ceea ce reprezintã 46,5% din total.
„Noi am solicitat 405 miliarde de lei, sumã care dupã calculele noastre ne-ar fi acoperit toate cheltuielile pînã la sfîrºitul anului, dar am obþinut numai 328. Aceastã sumã ne este suficientã pînã la începutul lunii octombrie, adicã pe primele trei trimestre, dar, din promisiunile fãcute, nu vom avea probleme în ultimul trimestru, dat fiind faptul cã vor fi fãcute rectificãri de buget ºi alte suplimentãri de fonduri. Bineînþeles cã ar fi fost foarte confortabil pentru noi sã primim acum toatã suma de care avem nevoie ºi sã o împãrþim echitabil pentru cele patru trimestre. Avînd în vedere cã este vorba despre numãr de servicii pe care trebuie sã le realizãm, chiar aº spune cã avem ceva emoþii, dar încercãm sã fim optimiºti. Suma primitã a fost împãrþitã pe trimestre, aºa încît pe fiecare avem cam 110 miliarde de lei. Din banii aceºtia, 2,4 miliarde de lei vor reveni investigaþiilor paraclinice, adicã radiologie plus analize de laborator, efectuate la Policlinica de Adulþi, care acum încearcã sã obþinã personalitate juridicã “, a declarat doctor Stelian Ghiþã, directorul Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Spitalului Bisericani i-au fost alocate 68,3 miliarde de lei, Spitalul Tîrgu Neamþ a primit 64 de miliarde de lei, iar Spitalul Roznov a primit 200 de milioane de lei.
La negocieri a mai fost prezentã ºi conducerea Spitalului Municipal Roman care, ofuscatã de faptul cã nu i se dã suma solicitatã a refuzat sã semneze contractul de prestãri servicii pe 2006.
„Principalul criteriu care a stat la baza alocãrii fondurilor a fost contravaloarea serviciilor efectuate anul trecut. Conform acestor calcule, Spitalul Roman putea sã primeascã 170 de miliarde de lei, noi le-am oferit 181 de miliarde, dar doctorul Boºtinã, care susþine cã necesarul unitãþii pe care o conduce este de 295 miliarde de lei, nu a fost mulþumit, ºi nu a vrut sã semneze contractul“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ.
Au lipsit de la negocierile ºi discuþiile definitive cu CAS Neamþ, conducerea Spitalului Bicaz, cea a Spitalului de boli cronice Gîdinþi ºi cea a Centrului de Sãnãtate Ceahlãu. Reprezentanþii celor trei unitãþi spitaliceºti vor veni astãzi sã negocieze cu conducerea CAS Neamþ.

Articol afisat de 1454 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective