Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cristaluri false

• inspectorii de la protecþia consumatorilor au scos de la comercializare mai multe obiecte din sticlã care erau comercializate ca fiind cristal superior • cu oprirea temporarã de la comercializare de produse în valoare totalã de 158 milioane de lei •

Una dintre acþiunile de control desfãºurate de cãtre inspectorii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor (OJPC) Neamþ, în cursul lunii trecute, a avut drept scop verificarea respectãrii prevederilor legale privind caracterizarea, clasificarea ºi marcarea produselor din sticlã cristal. Echipele de control ale OJPC au verificat cinci agenþi economici ºi douã persoane fizice neautorizate originare din Republica Moldova, care comercializau acest tip de produse în incinta Bazarului sau a Pieþei Centrale din Piatra Neamþ. Valoarea produselor controlate este de 195 milioane de lei, iar abateri au fost gãsite la produse în valoare de 158 de milioane de lei.
La nici unul dintre agenþii economici verificaþi nu au fost identificate produse din cristal cu o compoziþie chimicã specificã clasei „cristal superior“, cu 30% conþinut de oxid de plumb, care se marcheazã prin etichetã rotundã, de culoare aurie, cu diametrul de minim un centimetru, inscripþionat cu specificaþia „PbO“ 30%. Circa 95% din produsele de cristal prezente pe piaþã fac parte din clasa „cristal de plumb“, care poartã fie individual, fie numai pe o singurã piesã a setului marcajul specific, reprezentat prin eticheta rotundã, de culoare aurie, cu diametrul de minim un centimetru, inscripþionat cu specificaþia PbO 24%. Toate aceste produse poartã marca Bohemia Crystal-Cehia, iar ca importator a fost identificat SC Bohemia SRL Iaºi. ÃŽn numãr mult mai mic au fost gãsite pe piaþã produse cu marcaj specific clasei „sticlã cristalinã“, cu etichetã pãtratã de culoare argintie, avînd înscrisul PbO 10%. Persoanele fizice din Republica Moldova care desfãºoarã comerþ ambulant în bazarul ºi Piaþa Centralã din Piatra Neamþ au scos la vînzare produse din sticlã cristal importatã din Bielarus, din clasa „cristal cu plumb“, care nu aveau ataºate eticheta rotundã, de culoare aurie, cu diametrul de minim un centimetru, cu specificaþia PbO 24%. Echipele de control au constatat cã produsele din sticlã cristal sînt slab reprezentate în reþeaua de comercializare, cererea este limitatã, aºa încît stocurile existente în magazine au fost achiziþionate în urmã cu un an sau chiar doi.
Nu au fost gãsite nereguli la agenþii economici verificaþi, aceºtia îndeplinind condiþiile impuse de legislaþia în vigoare, cu privire la autorizarea activitãþii de comercializare, dupã caz fiind verificate ºi registrele unice de control. La persoanele fizice din Republica Moldova care fac comerþ ambulant în bazar sau în Piaþa Centralã din Piatra Neamþ s-a constatat cã introducerea pe teritoriul României a acestor produse s-a fãcut cu respectarea legislaþiei vamale, iar vînzarea - în baza unei taxe lunare de închiriere, depozitare ºi comercializare.
Neregulile constatate de cãtre inspectorii OJPC au fost „taxate“ de cãtre inspectorii OJPC cu oprirea temporarã de la comercializare de produse în valoare totalã de 158 de milioane de lei, aplicarea a douã avertismente ºi a tot atîtea amenzi, în valoare de 4 milioane de lei.

Articol afisat de 1825 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective