Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Incendii criminale

Incendii criminale

• în primele patru luni ale anului, pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ au intervenit pentru stingerea a 15 incendii provocate intenþionat • trei dintre sinistre i-au afectat pe fraþii Mararu •

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã (ISU) Neamþ au fost solicitaþi ºi au intervenit, de la începutul anului pînã acum, pentru lichidarea a 15 incendii cu acþiune intenþionatã. În nouã dintre cazuri, focul a izbucnit la locuinþe particulare, unde au ars acoperiºuri, pereþi, tîmplãrie, mobilier, obiecte electrocasnice, grajduri ºi chiar animale. În ºase dintre cazuri, focul pus intenþionat a vizat autoturisme, de cele mai multe ori, acestea fiind de lux. Trei dintre incendii au afectat douã maºini ale fraþilor Mararu ºi un imobil care urma sã devinã hotel. Cercetãrile fãcute de cãtre poliþiºti în aceste trei cazuri particulare au condus la ideea cã fraþii Mararu sînt victimele unor rãzbunãri. Din partea cui nu se ºtie.
Ultimul dintre incendii a fost provocat de mîini criminale în noaptea de 9/10 mai, cînd un autoturism de lux, Mercedes E 270, în valoare de 30.000 de euro, ce aparþinea lui Bogdan Mararu, a ars în proporþie de 30%. Incidentul s-a petrecut în faþa unui bloc de pe strada Privighetorii, chiar unde locuieºte proprietarul. Autoturismul, era parcat alãturi de alte maºini ºi, în jurul orei 3, locatarii din zonã au vãzut flãcãri puternice ºi au sunat la Poliþie. Oamenii legii au ajuns la locul incendiului ºi au constatat cã pompierii, deja, stinseserã flãcãrile. Maºina era arsã în proporþie de peste 30%, iar flãcãrile pãreau sã fi izbucnit din partea din spate a autoturismului, întrucît aceastã porþiune era aproape carbonizatã, pe cînd faþa maºinii, inclusiv bordul, erau intacte. Flãcãrile puternice au afectat ºi un alt autoturism parcat alãturi, o Toyota Land Cruiser, ce aparþinea unui alt locatar din blocul cu pricina. Autoturismul, victimã colateralã în acest atentat, era înmatriculat cu numãr de Italia. Cercetãrile poliþiºtilor au arãtat cã Mercedesul incendiat aparþine societãþii Gold Car SRL, al cãrei administrator este Bogdan Mararu.
Autoturismul, fabricat în 2003 ºi a cãrui valoare era de aproximativ 30.000 de euro, era utilizat de acesta. Verificãrile poliþiºtilor au adeverit faptul cã maºina a fost incendiatã intenþionat, cu o sticlã cu benzinã, sub autoturismul ars fiind gãsite rãmãºiþe din bidonul din plastic în care fusese substanþa inflamabilã.
„Fenomenul incendierilor provocate este unul foarte grav, care nu poate fi controlat. Dacã e sã ne referim la Mercedesul incendiat în parcarea de pe strada Privighetorii, nu putem sã nu ne gîndim cã aici se putea întîmpla o tragedie, dacã flãcãrile s-ar fi propagat la balconul sub care se afla maºina. Nu putem sã nu ne gîndim cã dacã maºina s-ar fi aflat în preajma unei conducte de gaz, se putea întîmpla o catastrofã, putînd sãri în aer un întreg bloc“, a declarat colonel Gheorghe Alexandrescu, ºeful Inspecþiei de Prevenire, din cadrul ISU Neamþ, adjunct al inspectorului ºef al instituþiei.
La începutul lunii februarie din acest an, o altã limuzinã a unuia dintre fraþii Mararu, un Porsche Cayene, a fost incendiatã intenþionat, în faþa Hotelului Central din Piatra Neamþ.
Pe 24 aprilie, fraþii Mararu au fost din nou þinta unui atentat, fiindu-le incendiat un imobil de pe strada Petru Movilã, care urma sã devinã hotel. Incendiul a izbucnit la etajele superioare ale clãdirii, iar pentru stingerea flãcãrilor a fost nevoie de patru autospeciale ºi o autoscarã de la pompieri. Clãdirea adãposteºte sediul firmei M.R. Gold al cãrei administrator este Rãzvan Mararu, frate cu Gheorghe Cãtãlin ºi Bogdan Mararu. Dat fiind faptul cã, la ultimul etaj al casei, au fost gãsite un bidon de treizeci de litri, în care se mai gãsea ceva benzinã, ºi o butelie de aragaz, de existenþa cãrora proprietarul nu ºtia absolut nimic, pompierii suspecteazã cã focul a fost provocat intenþionat, iar pagubele au fost estimate la peste 3 miliarde de lei. La sfîrºitul anului trecut, un autoturism de lux, un Audi A8 ce aparþinea lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, parcat în faþa locuinþei acestuia, de pe Bulevardul Traian, a fost, de asemenea, incendiat intenþionat, atentatul fiind filmat de camerele de supraveghere ale blocului.

Articol afisat de 1898 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective