Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 13 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Abuzurile sexuale asupra copiilor, luate în colimator

ÃŽngrijoraþi de numãrul destul de mare de cazuri de copii care cad victime ale unor abuzuri sexuale, poliþiºtii nemþeni au lansat un program partenerial de prevenire ºi combatere a acestor infracþiuni. Programul are scopul de diminua acest fenomen, iar oamenii legii ºi-au atras sprijinul mai multor instituþii ºi organizaþii neguvernamentale, precum Direcþia de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ, Inspectoratul ªcolar, Protopopiatul Piatra Neamþ, Tribunalul, Organizaþia „Salvaþi Copiii!“ ºi Asociaþia Românã Anti-Sida. Programul se deruleazã în perioada martie 2006-decembrie 2006, iar scopul acestuia este de reducere a riscului de victimizare a minorilor. Poliþiºtii din cadrul Compartimentului de Prevenire au realizat o analizã criminologicã a infracþiunilor de abuz sexual asupra copiilor, din care a reieºit cã victimele predilecte ale acestor infracþiuni sînt fetiþele din mediul rural. 71,9% dintre copiii abuzaþi sînt copile de pînã în 15 ani. O posibilã explicaþie ar putea fi nivelul scãzut de educaþie în familie, condiþiile paupere de trai, promiscuitatea ºi condiþiile improprii de locuit. Potrivit aceluiaºi studiu, cele mai multe agresiuni sexuale asupra copiilor se produc chiar în locuinþele victimelor, peste 50%, sau în alte locuri izolate, în 31% din cazuri. Din pãcate, faptul cã mai bine de jumãtate dintre infracþiuni au loc în locuinþa victimelor demonstreazã cã abuzatorul este un apropiat al familiei, culmea, uneori, chiar taþii micuþelor. Impactul psihologic pe care îl are acest gen de abuz asupra copilului este deosebit de puternic ºi cu efecte pe termen lung, chiar dacã, pe moment, acesta nu conºtientizeazã ceea ce i s-a întîmplat ºi nu poate discerne între bine ºi rãu, datoritã vîrstei mici. Studiile demonstreazã cã o influenþã majorã asupra comportamentului sexual aberant îl are ºi televiziunea care prezintã materiale cu caracter obscen ºi violent.
Pe parcursul anului trecut, au ajuns în atenþia poliþiºtilor mai multe cazuri de copii ce au fost abuzaþi sexual. Un astfel de caz, de-a dreptul ºocant, a fost cel al lui Valin Lupu, de 36 de ani, din Izvoare, comuna Bahna, care ºi-a agresat sexual fiica de 15 ani, dupã care a întreþinut relaþii incestuoase cu mezina familiei, de doar 13 ani. Aceste abuzuri durau de mai bine de doi ani, iar, ca urmare, una dintre fiice chiar a nãscut un copil.

Articol afisat de 2854 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective