Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rotaru, noul vicepreºedintele al CJ Neamþ

Rotaru, noul vicepreºedintele al CJ Neamþ

• PSD a învins Alianþa în alegerile pentru funcþia de vicepreºedinte al CJ Neamþ • cîºtigãtorul este Romicã Rotaru, fost consilier judeþean PSD • „este meritul domnului Ioan Munteanu“, a spus noul ales pe funcþie • el l-a învins pe Valericã Frãþilã cu 18 la 15 •

Consiliul Judeþean Neamþ are, începînd de ieri, un nou vicepreºedinte care a ocupat locul lãsat liber de cãtre Valericã Frãþilã. Acesta este consilierul judeþean al PSD, Romicã Rotaru, acesta reuºind sã întruneascã numãrul de voturi care i-a dat cîºtig de cauzã în faþa contracandidatului sãu, Valericã Frãþilã.
Pe ordinea de zi nu a existat un proiect prin care sã fie propusã organizarea alegerilor, însã consilierii PSD au depus, ieri dimineaþã, documentele în acest sens. La începutul ºedinþei, propunerea a fost fãcutã de un consilier PD. Preºedintele CJ Neamþ, Vlad Marcoci, a propus introducerea proiectului pe ordinea de zi ºi discutarea acestuia chiar la începutul ºedinþei. Membrii legislativului au fãcut douã propuneri: Coaliþia l-a nominalizat pe Valericã Frãþilã, iar PSD - pe romaºcanul Romicã Rotaru. Buletinele au fost tipãrite pe loc, iar consilierii au trecut la vot. Exprimarea secretã a opþiunilor s-a desfãºurat fãrã incidente, iar cei 33 de consilieri prezenþi au trecut, pe rînd, prin spatele unui panou - care a þinut loc de cabinã de votare.
Dupã numãrãtoarea voturilor, a rezultat cã Romicã Rotaru a primit sprijinul a 18 consilieri, iar Valericã Frãþilã - de la 15. Pentru cã în salã au fost prezenþi 33 din cei 35 de membri ai legislativului nemþean, PSD avînd doar 15 consilieri, rezultã cã alþii trei au votat cu PSD: cei doi membri ai PRM ºi unul al Coaliþiei, ori unul dintre cei trei consilieri independenþi. De menþionat este ºi faptul cã, în salã, au fost prezenþi ºi Ioan Munteanu, preºedintele interimar al PSD Neamþ, ºi Marius Rogin, preºedintele PD Neamþ, care au stat alãturi ºi ºi-au susþinut candidaþii.
Dupã votare, au urmat strîngeri de mîini, felicitãri sincere, ori de formã, iar Romicã Rotaru ºi-a ocupat locul, în stînga preºedintelui CJ. „Rezultatul acestui vot ºi alegerea mea pe aceastã funcþie este numai meritul domnului Ioan Munteanu, care a ºtiut sã conducã lucrurile astfel încît sã ajungem aici“, atît a declarat noul vicepreºedinte. Perdantul, Valericã Frãþilã, cel care a deþinut aceastã funcþie pentru un an ºi jumãtate, a menþionat cã: „Asta este lupta politicã. Cu toate acestea, dacã am obþinut 15 voturi de la colegii mei, înseamnã cã sînt apreciat“.
Imediat dupã aflarea rezultatului, deputaþii Ioan Munteanu ºi Marius Rogin au pãrãsit sala, dar nu înainte de a comenta rezultatul votului. „ÃŽmi pare foarte bine cã, de data aceasta, consilierii PSD au dat dovadã de unitate ºi au susþinut aceeaºi idee. Nu ºtiu de unde am obþinut cele trei voturi necesare, dar ºtiu exact cã nu a votat nimeni din Alianþã cu noi. Sînt foarte mulþumit cã avem un reprezentant în executivul acestui for“, a declarat Ioan Munteanu.
De partea cealaltã, Marius Rogin, susþinãtorul lui Valericã Frãþilã, s-a declarat nemulþumit de rezultatul obþinut: „Dacã aveam un candidat din PD, nu ºtiu dacã am fi obþinut un alt vot, dar noi vom lupta în continuare“.

Articol afisat de 2022 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective