Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria pietreanã va nãºi cîteva cupluri de etnici þigani

Una dintre acþiunile care se vor defãºura, cu ocazia Zilelor Municipiului, va fi cununarea cîtorva cupluri de þigani, din municipiul Piatra Neamþ, care trãiesc în concubinaj de mai mulþi ani. Primãria nu se aflã la prima acþiune de acest gen. Dar, pentru cã nu existrã suficiente fonduri disponibile pentru un asemenea eveniment, autoritãþile locale au hotãrît sã îl organizeze cu prilejul unui moment important din viaþa comunitãþii. Astfel, intrarea în legalitate a patru cupluri de rromi se va face de Zilele Municipiului, pe 26 iunie.
Þiganii care s-au hotãrît sã spunã „Da“ în faþa ofiþerului de la Starea Civilã locuiesc în cartierul Gara Veche. Pînã acum, pe lista de aºteptare s-au înscris patru perechi, dar, dacã vor mai apãrea ºi altele, nu vor fi refuzate. Ana ªuteu, ºeful Serviciului de Protecþie Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, a declarat cã, în discuþie, pentru Zilele Municipiului, este, pe lîngã oficierea cununiilor cuplurilor de rromi, ºi organizarea de petreceri pentru cîteva familii care îºi sãrbãtoresc nunþile de argint sau de aur, la împlinirea a 25, respectiv 50 de ani de cãsnicie. Deocamdatã, aceste aspecte rãmîn în atenþia autoritãþilor, dar fãrã a fi fãcute publice, întrucît se doreºte a fi surprize pentru mirii de altãdatã.
Pînã acum, Primãria Piatra Neamþ a mai „nãºit“ de trei ori cupluri de þigani. Pentru cã instituþia publicã pietreanã suportã toate cheltuielile, þiganii vin singuri la primãrie ºi anunþã cã vor sã se cunune, dupã ani buni de stat în concubinaj. Este posibil ca numãrul þiganilor care vor sã devinã, pentru prima datã, parteneri legali, cu certificat de cãsãtorie, sã nu mai creascã foarte mult, în viitorul apropiat.
Se preconizeazã ca, din 2007, perechile de þigani care se cãsãtoresc pentru întîia oarã sã primeascã, din partea statului, un cadou bãnesc, în valoare de o sutã sau douã de euro.
Pentru legalizarea relaþiilor dintre þigani, care, de cele
mai multe ori, trãiesc în concubinaj de ani buni ºi au deja mai mulþi copii, cheltuielile sînt suportate de la bugetul local. Numai analizele medicale costã circa un milion de lei de pereche. Pentru marcarea momentului, în fiecare din cele trei rînduri de „nãºit“, Primãria Piatra Neamþ le-a fãcut mirilor cadouri constînd în lenjerie de pat, obiecte de uz casnic ºi produse pentru o masã festivã.

Articol afisat de 1578 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Cel care da spaga la data 16.05.2006 08:29
Mare eveniment......
Mai urmeaza sa ajunga nespalatii la putere si sa naseasca ei pe romani, asa din mila si din bunatatea lor tiganeasca. Ce tara colorata am ajuns!!Din acest motiv vom fi obligati sa circulam cu luminile aprinse ziua la masina.....e asa de intuneric in Romania , oare de ce????
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective