Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zvon neconfirmat privind mutarea pãrintelui Iustin

Zvon neconfirmat privind mutarea pãrintelui Iustin

• ieri dimineaþã, bãtrînul duhovnic a deschis uºa chiliei sale de la Petru Vodã ºi i-a poftit, zîmbind, pe pelerini sã-i treacã pragul

Rana schimbãrii pãrintelui Iustin din funcþia de stareþ al Mãnãstirii Petru Vodã nu s-a închis. Dovadã stau numeroasele zvonuri care circulã pe seama celor întîmplate ºi mai ales care ar urma sã se întîmple. La sfîrºitul sãptãmînii trecute, un zvon insistent, apãrut nimeni nu ºtie de unde, însã repetat în cele mai diverse medii, îl dãdea pe pãrintele Iustin mutat la Mãnãstirea Bistriþa. Zvonul s-a dovedit neadevãrat, însã denotã o stare de spirit: cei care þin la ieromonahul Iustin Pîrvu se tem cã acestuia i se pregãteºte plecarea din mãnãstirea pe care a ctitorit-o ºi a fãcut-o atît de cunoscutã, prin vrednicia celor care slujesc în ea Domnului. Cine ºi-ar dori acest lucru ºi mai ales de ce sînt întrebãri la care nimeni nu a putut da un rãspuns. O întrebare la care, însã, se poate rãspunde este de ce ar fi credincioºii nemulþumiþi dacã pãrintele Iustin ar fi mutat? Rãspunsul este simplu: pentru cã i s-ar fura viaþa pe care a pus-o în slujba aºezãmîntului de la Petru Vodã, pentru cã pãrintele Iustin înseamnã Petru Vodã, pentru cã acolo l-am cunoscut cei mai mulþi. Pentru cã, fãrã Iustin Pîrvu, Petru Vodã nu mai e decît o formã, o coajã lipsitã de orice semnificaþie sau, poate mai direct spus, pentru cã mãnãstirea dintre dealuri este visul devenit realitate al pãrintelui Iustin la care am aderat cu toþii ºi am contribuit fiecare, dupã putere.
Aºadar, cei care îl cãutau duminicã pe pãrintele Iustin la Mãnãstirea Bistriþa nu aveau cum sã-l gãseascã, iar, ieri dimineaþã, bãtrînul duhovnic a deschis uºa chiliei sale de la Petru Vodã ºi i-a poftit zîmbind pe pelerini sã-i treacã pragul.
Reamintim cã schimbarea pãrintelui Iustin Pîrvu din funcþia de stareþ al Mãnãstirii Petru Vodã a fost întîmpinatã cu ostilitate de credincioºi. Duminicã, 2 aprilie 2006, cele cîteva sute de credincioºi, prezenþi la slujbã, au contestat cu vehemenþã numirea noului stareþ. Ei nu au putut fi potoliþi nici cînd li s-a spus cã a fost vrerea bãtrînului duhovnic sã-ºi numeascã un succesor, întîmpinînd cu neîncredere astfel de afirmaþii. De atunci, pãrintele Iustin a continuat sã-ºi pãstoreascã turma, deºi nu mai este stareþ, ºi sã primeascã pelerini în aceeaºi chilie atît de cunoscutã. Sute de mesaje de îmbãrbãtare, atît din þarã, cît ºi din strãinãtate au fost trimise pe adresa redacþiei Monitorul, toate chemînd la solidaritate ºi exprimînd sprijinul pentru Iustin Pîrvu.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective