Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ªcoalã prin baruri ºi sãli de Internet, la Tîrgu Neamþ

Poliþia de Proximitate a oraºului Tîrgu Neamþ a organizat, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, împreunã cu cadre didactice de la Colegiul Naþional „Ion Creangã“, o acþiune pe linia combaterii absenteismului ºcolar. Cu aceastã ocazie, au fost verificate mai multe localuri din apropierea ºcolilor ºi sãli de jocuri electronice. Au fost depistaþi 17 elevi care chiuleau de la orele de curs, 10 dintre aceºtia preferînd sãlile de jocuri, iar 7 aflîndu-se în cîrciumi. Dar, nu au fost gãsiþi consumînd alcool. „Astfel de acþiuni se vor desfãºura în fiecare lunã. Avem în vedere elevi care lipsesc nemotivat de la cursuri ºi care frecventeazã sãlile de Internet ºi barurile“, ne-a declarat Florin Gaman, agent ºef la Poliþia de Proximitate Tîrgu Neamþ.
O acþiune asemãnãtoare a avut loc ºi la Piatra Neamþ, oamenii legii gãsind elevi în cîrciumi, în timpul în care trebuiau sã fie la orele de curs. Verificãrile s-au desfãºurat vineri, 5 mai, între orele 9-12, poliþiºtii vizitînd majoritatea cîrciumilor din preajma liceelor ºi ºcolilor generale. Cu aceastã ocazie, oamenii legii au „vizitat“ 9 baruri ºi 2 sãli de Internet, unde au fost gãsiþi, în total, 59 de adolescenþi: 6 erau elevi ai unor ºcoli generale, iar restul, la diverse licee. Se pare cã numãrul celor aflaþi prin cîrciumi era mult mai mare, dar, dupã ce primele echipaje de poliþie au descins, elevii s-au sunat unii pe alþii ºi, astfel, mulþi au scãpat. La vederea poliþiºtilor, au început sã îngaime tot felul de scuze, cele mai multe referindu-se la faptul cã ar fi fost învoiþi de profesori, pentru a-ºi rezolva diverse probleme. De asemenea, mulþi dintre minori au declarat cã aveau ferestre ºi au intrat în baruri ca sã se încãlzeascã. Din pãcate, o parte aleseserã sã facã asta cu ceva bãuturi alcoolice, fapt care nu a fost pe placul poliþiºtilor. Cu acelaºi prilej, au fost amendaþi ºi doi barmani care, deºi ºtiau cã nu au voie sã serveascã minorii cu alcool, nu au þinut cont de acest aspect. Numele elevilor care au fost depistaþi prin cîrciumi au fost anunþate Inspectoratului ªcolar care, la rîndul sãu, a luat legãtura cu pãrinþii, pentru a-i supraveghea mai atent.

Articol afisat de 1593 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective