Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 20 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalele dau cu flit ministerului

• în afarã de Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, care a redus 70 de paturi, nici un alt spital din judeþ nu a mai luat aceastã mãsurã de rentabilizare a activitãþii

Conducerea Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ nu a putut trimite, ieri, la Ministerul Sãnãtãþii, aºa dupã cum ar fi trebuit, situaþia cu privire la reducerile de paturi fãcute la nivelul unitãþilor spitaliceºti din judeþul nostru. ªi asta pentru cã, în afarã de Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, nici un alt spital din judeþ nu acceptã ideea de a reduce paturi ºi, în consecinþã, nu a avut ce sã trimitã la DSP Neamþ. Materialul incomplet a fost supus, mai întîi, atenþiei prefectului Toader Mocanu care, ºocat de faptul în sine, a refuzat sã semneze respectiva hîrtie ºi a promis cã va vorbi personal cu reprezentanþi ai conducerii Ministerului Sãnãtãþii, pentru a amîna întocmirea situaþiei cu pricina pînã luni, 22 mai.
„Ca ºi mine, ºi prefectul Toader Mocanu a rãmas nedumerit de aceastã atitudine a directorilor de spital, care nu înþeleg cã, la ora actualã, nu existã altã cale de eficientizare a activitãþii din unitãþile dumnealor. Mulþi dintre directorii de spital ºi medicii ºefi de secþie spun cã indicatorii medico-economici dupã care este evaluatã, acum, activitatea medicalã nu sînt relevanþi ºi nu reflectã nici calitatea, nici cantitatea actului medical. Conducerea Spitalului Roman considerã cã nu are de ce sã reducã paturi ºi priveºte suspect ce s-a întîmplat la Spitalul Judeþean unde, în urma diminuãrii numãrului de paturi, sînt acum secþii mai mici decît omoloagele de la Spitalul Roman. Un lucru este cert. Dacã spitalele nu gãsesc soluþii de rentabilizare a activitãþii, le va gãsi ministrul sãnãtãþii, care va impune fãrã drept de apel“, a declarat doctorul Constantin Nanu, directorul DSP Neamþ.
Acesta considerã cã situaþia Centrului de Sãnãtate Ceahlãu este incertã ºi cã, mai mult ca sigur, acesta va cãpãta statut de centru medico-social. „Doamna doctor Dobreanu, director al acelei unitãþi, se zbate, dar nu înþelege cã nu are ºanse sã menþinã actuala structurã a spitalului de acolo. Contractul semnat cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ are amendamente ºi, în cinci luni, îºi pierde valabilitatea, dacã nu sînt îndeplinite niºte condiþii. Fãrã laborator de analize, fãrã posibilitãþi de investigaþii radiologice, fãrã medic pediatru, acea unitate nu poate fi consideratã spital. Autoritãþile locale de acolo sînt indiferente ºi nu se implicã atît cît ar trebui în atragerea de medici“, a adãugat doctorul Constantin Nanu.

Articol afisat de 1496 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective