Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Austriecii vor face curãþenie în Piatra Neamþ

• a fost desemnat cîºtigãtorul licitaþiei internaþionale pentru desemnarea noului operator de salubritate care, se pare, este o firmã din Austria

Licitaþia internaþionalã pentru selectarea noului operator de salubritate din Piatra Neamþ a ajuns, se pare, la o finalitate, cîºtigãtoare fiind desemnatã o firmã din Austria. În competiþia pentru concesionarea serviciului public, organizatã la mijlocul acestei luni, au mai intrat trei firme româneºti, între care ºi societatea de interes local Salubritas. Aceasta a participat în asociere cu o firmã din Bucureºti.
Autoritãþile locale îi vor anunþa, în scurt timp, pe ceilalþi trei participanþi la licitaþie cã firma austriacã a obþinut cel mai bun punctaj, în urma evaluãrilor.
Va urma o perioadã rezervatã contestaþiilor.
Pînã acum, în municipiul Piatra Neamþ, curãþenia stradalã ºi transportul deºeurilor menajere au fost asigurate de cãtre firma Salubritas. În noile condiþii, chiar dacã va fi desemnat un nou operator, firma austriacã s-a arãtat extrem de îngãduitoare ºi ºi-a anunþat intenþia de a-i pãstra pe toþi cei 198 de salariaþi ai Salubritas, deºi, conform caietului de sarcini, ar fi trebuit preluaþi doar 95% dintre ei. În aceste condiþii, a fost înlãturat pericolul apariþiei unei reale probleme sociale în Piatra Neamþ.
Desemnarea cîºtigãtorului licitaþiei internaþionale s-a fãcut ºi în baza vizitelor efectuate la fiecare dintre firmele participante, inclusiv la firma austriacã.
Noul operator va trebui sã respecte condiþiile impuse de proiectul privind Managementul Deºeurilor din municipiul Piatra Neamþ, a cãrui implementare se va finaliza în luna iulie. Conform caietului de sarcini, acesta va asigura, în municipiul de la poalele Pietricicãi, mãturatul stradal, deszãpezirea ºi colectarea zãpezii, precum ºi alte activitãþi de depozitare, tratare ºi valorificare a deºeurilor, va lua mãsuri pentru protejarea mediului înconjurãtor cu efect direct asupra sãnãtãþii oamenilor, se va ocupa de colectarea selectivã a deºeurilor, reducerea cantitãþilor de deºeuri depozitate ºi valorificarea acestora.
ÃŽn momentul de faþã, municipiul Piatra Neamþ este singura localitate din þarã în care se pune pe picioare un proiect ISPA pentru un sistem integrat de management al deºeurilor, ceea ce se va întîmpla ºi în alte 25 de judeþe din România, începînd cu anul 2007. Pe baza acestui proiect, municipiul Piatra Neamþ se poate lãuda cu statutul de localitate ecologicã. Proiectul „Managementul deºeurilor solide“ este finanþat de Uniunea Europeanã prin mãsura ISPA 2000. Valoarea sa depãºeºte 17 milioane de euro, din care 10,4 milioane de euro reprezintã fonduri europene nerambursabile, 2,2 milioane de euro provin de la Agenþia Danezã pentru Protecþia Mediului, 2,4 milioane de euro este partea alocatã de Guvernul României, iar 2,3 milioane de euro - contribuþia municipalitãþii pietrene.

Articol afisat de 1879 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective