Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Poliþiºtii, în haine ºi maºini noi

Poliþiºtii, în haine ºi maºini noi

• începînd de vineri, IPJ Neamþ este mai bogat cu 60 de maºini noi • la începutul sãptãmînii viitoare vor veni încã 47 de autoturisme • 400 de poliþiºti vor fi, în sfîrºit, îmbrãcaþi •

Poliþiºtii nemþeni au avut cu adevãrat motive de bucurie, la sfîrºitul acestei sãptãmîni, ei fiind anunþaþi cã vor fi cadorisiþi consistent. Vineri dupã-amiazã, în curtea IPJ Neamþ urmau sã ajungã 60 de autoturisme Logan, noi-nouþe. De asemenea, jumãtate din efectivele Poliþiei vor primi ºi uniforme noi. Acestea reprezintã concretizarea unor promisiuni fãcute, la începutul acestui an, de ºeful Poliþiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fãtuloiu, care a anunþat cã oamenii legii, în special cei din mediul rural, vor primi maºini noi, el vorbind ºi despre înnoirea „garderobei“ poliþiºtilor.
Vineri a fost ziua în care primele loturi de maºini au plecat cãtre ºapte judeþe din þarã. ÃŽntre acestea se numãrã ºi Neamþul, iar înscrierea sa pe listã ar putea fi ºi o consecinþã a recentei vizite, în judeþ, a ºefului IGPR. La momentul respectiv, în cadrul unei ºedinþe, Dan Valentin Fãtuloiu a promis poliþiºtilor nemþeni sprijin pentru rezolvarea eficientã a dosarelor „fierbinþi“ din judeþ, constînd în alocarea de maºini, deblocarea de noi posturi, precum ºi în dotãri tehnice. Conducerea IGPR a luat în calcul complexitatea fenomenului infracþional din cele 7 judeþe.
În aceste condiþii, un lot de 60 de autoturisme Logan, de culoare albã, inscripþionate cu insemnele Poliþiei au plecat vineri, în jurul prînzului, cãtre Piatra Neamþ, fiind aºteptate sã soseascã spre searã. Judeþului i-au fost repartizate, în total, 107 autoturisme, diferenþa de 47 urmînd sã soseascã în primele zile ale sãptãmînii urmãtoare. Doar 7 din cele 107 nu vor purta insemnele oficiale ale instituþiei. Maºinile au fost achiziþionate de IGPR la începutul anului 2006, în urma unei licitaþii deschise, în sistem de leasing financiar, 6.000 de autovehicule, dintre care 2.350 de autospeciale care urmeazã a fi repartizate structurilor de Poliþie Ruralã. Acestea vor fi distribuite pe etape, cîte 300 de autovehicule, în perioada mai-iulie 2006. Astfel, gradul de dotare cu mijloace auto al structurilor de ordine publicã din mediul rural va fi ridicat de la 23,2% la 93,5%. Odatã cu cele 60 de maºini, în Neamþ au venit ºi 400 de uniforme noi, pentru tot atîþia poliþiºt, ceea ce înseamnã aproape jumãtate din efectivele Poliþiei Neamþ.
Este pentru prima datã cînd IPJ Neamþ beneficiazã de dotãri atît de substanþiale. Conducerea instituþiei aºteaptã venirea tuturor autoturismelor, ºi abia dupã aceea va începe distribuirea lor cãtre posturile de poliþie rurale. O bunã parte, însã, vor ajunge ºi la serviciile de poliþie specializate.

Articol afisat de 2521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Cel care da spaga la data 27.05.2006 08:01
Sa aiba militienii cu ce cara materiale...
...la vilele lor. Doar nu va inchipuiti cumva ca vor rezolva cazurile de rambursari ilegale de tva , incendieri de masini s.a.m.d.
Si totusi sa-i credem ca din acest motiv nu au rezolvat cazurile ca nu aveau masini si haine !!!! Sa vedeti cum se va tripla consumul de combustibil si cum "vor rezolva" cazurile imediat.Doar banii vin de la buget , ce naiba!!!Apropo sper ca hainele primite facute de o firma bine cunoscuta...ca altfel nu se vor imbraca cu ele !!!Nu stiti voi dar militienii nostri se imbraca numai cu haine de firma si ...de unde credeti ca le cumpara ??? De la micii hoti care se ocupa cu asa ceva in occident si le vand la jumate de pret ,ca de militienii sunt bugetari, amarati. Ce naiba chiar credeti ca se vor schimba vreodata???Stiti vorba : lupu'isi schimba blana da' naravul ba"...asa si ei: si-au schimbat doar hainele dar tot catelusii oamenilor cu bani vor fi si tot cersetori vor ramane toata viata lor !!!Numai eu stiu la cate familii de politisti am dat de mancare !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective