Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 30 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalele nemþene, decapitate

• începînd de ieri, spitalele din judeþ nu mai au nici un fel de director • contractele de administrare încheiate de directori nu mai sînt valabile • unitãþile au rãmas fãrã comitete directoare ºi consilii de administraþie •

Spitalele din judeþ au rãmas, începînd de ieri, fãrã conducãtori. Conform unui ordin dat de ministrul sãnãtãþii, de luni, 29 mai, au încetat de drept numirile în funcþiile de director general, director adjunct medical, director adjunct cercetare-dezvoltare, contabil ºef, director administrativ ºi director de îngrijiri. Din aceeaºi datã, ºi-au încetat aplicabilitatea contractele de administrare încheiate între directorii spitalelor ºi consiliile de administraþie. De asemenea, ºi-au încetat activitatea comitetele directoare ºi consiliile de administraþie ale unitãþilor spitaliceºti.
Conform prevederilor noii legi a reformei sanitare, de ieri, prerogativele ar fi trebuit preluate de cãtre comitetele directoare interimare, conduse de manageri, numiþi, prin ordin, de ministrul sãnãtãþii, pînã la finalizare concursurilor organizate, în vederea ocupãrii acestor posturi. Comitetul director interimar este format din manager, director medical, director financiar-contabil ºi eventual, director de îngrijiri, în funcþie de nevoile reale ºi de posibilitãþile financiare ale spitalelor.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Constantin Nanu, director al Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ, deºi propunerile nominale referitoare la conducerile interimare ale spitalelor din judeþ au fost trimise ministrului sãnãtãþii de pe 24 mai, alãturi de CV-urile persoanelor nominalizate, numirile celor care vor asigura interimatul nu au venit de la ministerul de resort. Astfel, se poate spune cã, la ora actualã, spitalele din judeþ au fost „decapitate“. Conform aceleiaºi surse, începînd de pe 29, mai sînt consideraþi directori interimari ai unitãþilor cu paturi din judeþ toþi cei care au ocupat aceste posturi din 2005 pînã acum.
La spitalele din judeþul nostru nu s-au produs modificãri majore în ceea ce priveºte numirile directorilor. Singurele douã modificãri care au survenit au interesat Spitalul Orãºenesc Bicaz, unde a fost numit director medical doctorul Romulus Caranfil, ºi Spitalul Municipal Roman, unde în locul directorului Petru Boºtinã, care ºi-a dat demisia, a fost numit doctorul Virgil Trofin.
Aceeaºi lege a reformei sãnãtãþii prevede înlocuirea consiliilor de administraþie cu consilii consultative care vor fi alcãtuite din doi reprezentanþi ai DSP Neamþ, doi reprezentanþi ai Consiliului Judeþean, respectiv, ai primãriilor din localitãþile unde fiinþeazã spitalele, doi reprezentanþi ai oamenilor de afaceri ºi managerul unitãþii. Spitalele din judeþ au trimis cãtre instituþiile care vor fi implicate în consiliile consultative adrese prin care le solicitã sã îºi desemneze reprezentanþii.
„Aºteptãm ca propunerile fãcute de noi pentru componenþa comitetelor directoare sã fie validate de ministrul sãnãtãþii, care sã trimitã numirile oficiale, pentru a totul sã aibã acoperire legalã. Comitetele directoare interimare asigurã organizarea ºi conducerea activitãþii spitalelor pe o perioadã de maximum ºase luni, interval în care ministerul va organiza concurs pentru ocuparea posturilor de director. ÃŽn scurt timp, ne vom desemna ºi noi reprezentanþii care sã facã parte din noile consilii consultative care le înlocuiesc pe cele de administraþie ºi sperãm ca lucrurile sã intre pe un fãgaº normal“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director executiv al DSP Neamþ.

Articol afisat de 1647 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective