Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ministrul „concediazã“ 16 medici de la Spitalul Judeþean

Ministrul „concediazã“ 16 medici de la Spitalul Judeþean

• cea mai mare unitate sanitarã din judeþ va pierde, anul acesta, 16 medici care au vîrste de pensionare, conform unui ordin al ministrului sãnãtãþii

Punerea în aplicare a ordinului ministrului sãnãtãþii, care modificã vîrsta de pensionare a cadrelor medicale superioare, va afecta, anul acesta, 16 medici care îºi desfãºoarã activitatea la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ. Noul pachet de legi al sãnãtãþii prevede ca, în rîndul cadrelor medicale superioare, femeile sã iasã la pensie la 57 de ani, iar bãrbaþii, la 62.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghiþã, director general al celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ, ºase dintre aceºti medici ocupã chiar funcþia de ºef de secþie. În cazul a patru dintre aceºtia, mãsura va fi aplicatã foarte curînd. Este vorba despre doctor Maria Kirileanu, ºefa secþiei Pediatrie, doctor Constantin Gaube, ºeful secþiei Reumatologie-Recuperare, doctor Victor Cãlinescu, ºeful secþiei Oftalmologie, doctor Octavian Huianu, ºeful secþiei Obstetricã. Doctor Aurelia Ciobanu, ºefa secþiei Anestezie ºi Terapie Intensivã, ºi doctor Margareta ªtefan, ºefa secþiei Medicalã, vor fi în situaþie de pensionare în luna octombrie. În locul medicilor ºefi de secþie care vor fi pensionaþi imediat, vor fi numiþi alþii, cu delegaþie, pînã la data la care se va organiza concurs.
În cazul sectoarelor deficitare în ceea ce priveºte încadrarea cu medici, pentru ca activitatea sã se poatã desfãºura în condiþii optime, medicii cu vîrste de pensionare vor mai lucra timp de trei luni. În acest interval, conducerile spitalelor ºi a Direcþiei de Sãnãtate Publicã vor scoate la concurs posturile rãmase libere.
Unul dintre sectoarele care ar fi grav afectate de aceastã decizie este Anestezia ºi Terapia Intensivã unde, în afarã de doctor Aurelia Ciobanu, ºefa secþiei, ar mai trebui sã fie pensionatã doctor Luiza Dumitraºcu.
„Vestea aceasta m-a luat pe nepregãtite ºi încã nu pot sã concep cã aºa s-a decis. Consider cã astfel de hotãrîri importante, care privesc, în cele din urmã, bunul mers al activitãþii unor sectoare sanitare importante, calitatea actului medical, ar trebui mai bine gîndite. Secþia noastrã este una care ar rãmîne descoperitã în cazul unei astfel de decizii, pentru cã din ºase medici ar trebui sã plece doi. Aceastã specialitate nu a fost aleasã de mulþi medici, în ultimii ani, aºa încît va fi greu de completat schema de personal. Pe de altã parte, anesteziºtii tineri, care au terminat nu demult specializarea, preferã sã meargã în strãinãtate, fie cu burse, dupã care nu se mai întorc. ªtiu cã, la nivel de þarã, Colegiul Medicilor nu este deloc mulþumit de aceastã hotãrîre ºi a luat atitudine. Sper cã lucrurile sã nu rãmînã astfel ºi sã se revinã asupra acestei legi privind pensionarea medicilor“, a precizat doctor Aurelia Ciobanu.

Articol afisat de 2012 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective