Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Patria este eternã prin cultul eroilor

Patria este eternã prin cultul eroilor

Astãzi, la Cercul Militar din Piatra Neamþ, începînd cu orele 11, va avea loc simpozionul „File de istorie - Slavã eroilor neamului nostru românesc“. Manifestarea este organizatã de Garnizoana Piatra Neamþ, Consiliul Judeþean Neamþ „Cultul Eroilor“, Complexul Muzeal Judeþean Neamþ, Organizaþia Cadrelor Militare în rezervã ºi retragere Neamþ, repectiv Cercul Militar Piatra Neamþ.
În fiecare an, de Înãlþarea Domnului se sãrbãtoreºte Ziua Eroilor. În aceastã zi, aducem un omagiu de recunoºtinþã eroilor patriei care s-au jertfit pe altarul þãrii, din cele mai vechi timpuri ºi pînã în zilele noastre, ºi cu sîngele lor au scris istoria neamului nostru, românesc. Din cele mai vechi timpuri, armata biserica, familia ºi ºcoala au fost ºi rãmîn instituþiile fundamentale pe care s-a sprijinit statul român în cele mai grele momente. Dacã astãzi sîntem aici unde am fost întotdeauna, ºi ni se spune români, le-o datorãm milioanelor de ostaºi rãmaºi pe cîmpul de luptã, pentru apãrarea fiinþei naþionale. În memoria lor au fost ridicate numeroase opere comemorative de rãzboi, în decursul vremii. Numai în judeþul Neamþ s-au construit peste 350. Ele sînt mãrturia sacrã ºi constituie izvorul nesecat al istoriei þãrii noastre, izvorul de la care s-au adãpat strãmoºii, se adapã contemporanii ºi se vor adãpa generaþiile viitoare. Operele comemorative de rãzboi, alãturi de descoperirile arheologice, operele de cult ºi cronicile vremii fac parte din piatra multimilenarã, de lîngã Marea cea Mare, cum îi plãcea sã spunã marelui nostru istoric Iorga. De noi s-au izbit toate valurile aduse de furtunile pustiitoare, venite din cele patru puncte cardinale. Ne-au lustruit asprimile vremii,
dar nu ne-a mãcinat tãria pentru cã structura noastrã a românilor este dintr-un aliaj special, numit de neam ºi glia strãbunã. ÃŽn ciuda tuturor, am rãmas aici, neclintiþi, în vatra cu jãraticul vieþii, niciodatã stins. ÃŽn aceastã zi a eroilor, ne reamintim de cei rãmaºi pe cîmpul de luptã, în rãzboiul de independenþã, primul ºi al doilea rãzboi mondial, de cei cãzuþi în Revoluþia din 1989. Printre cei mulþi rãmaºi pe „altarul patriei“, care cu sîngele lor au scris istoria de la þãrani la oameni de ºtiinþã, au fost personalitãþi care în timp de pace, cu pana, cu condeiul au scris istoria ºi au transmis-o generaþiilor urmãtoare, arãtîndu-le cine sîntem, de unde venim ºi care sînt drepturile noastre asupra pãmîntului strãmoºesc, lãsat nouã moºtenire de bunicii ºi strãbunicii noºtri. Noi sîntem trecãtori prin viaþã, dar ce facem pentru cultul eroilor rãmîne pentru eternitate.
Consiliul judeþean Neamþ „Cultul Eroilor“, în colaborare cu Garnizoana Piatra Neamþ, Muzeul de Istorie, organizeazã festivitãþi comemorative închinate eroilor, la Cercul Militar Piatra Neamþ, pe data de 31 mai, la orele 11. Acestea vor fi urmate de vernisajul expoziþiei cu operele comemorative de rãzboi, de pe teritoriul judeþului. De Ziua Eroilor, sã ne plecãm cu pioºenie în faþa mormintelor ºi monumentelor închinate celor rãmaºi pe cîmpul de bãtãlie, pentru apãrarea fiinþei naþionale ºi sã punem o floare, drept recunoºtinþã.

Articol afisat de 2609 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Col. (r) Octavian MANCU, preºedintele Consiliului)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective