Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Înjunghiat de concubinã

Înjunghiat de concubinã

• un bãrbat în vîrstã de 32 de ani a ajuns la spital în stare de comã ºi ºoc hemoragic, dupã ce a fost înjunghiat de concubinã • pacientul a suferit douã intervenþii chirurgicale • femeia a fost reþinutã sub acuzaþia de tentativã de omor • dacã va fi gãsitã vinovatã, riscã o pedeapsã de maxim zece ani

Consumul excesiv de alcool a generat, în utimele douã zile, stãri conflictuale ºi agresiuni majore, în urma cãrora trei nemþeni au ajuns la spital, necesitînd îngrijiri medicale.
Cel mai grav agresat a fost Daniel Pancu, în vîrstã de 32 de ani, din Bicaz, care a fost înjunghiat de concubina sa. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 29/ 30 mai, în jurul orei 1, în locuinþa Elenei Murariu, în vîrstã de 34 de ani, din aceeaºi localitate.
Anchetatorii au stabilit faptul cã între cei doi existau stãri tensionate datorate consumului exagerat de bãuturi alcoolice. În ziua cu pricina, femeia a încasat ajutorul social ºi a dat bani victimei pentru a plãti o ratã. Bãrbatul nu a achitat datoria, ci a cheltuit banii pe bãuturã. S-a întors acasã, a mai bãut cu concubina, dupã care a izbucnit scandalul. Înfuriatã la culme de îndrãzneala victimei de a bea banii, autoarea a pus mîna pe un cuþit de bucãtãrie ºi l-a înjunghiat în spate. Dupã o vreme, observînd cã bãrbatul ºi-a pierdut starea de conºtienþã ºi cã sîngereazã, s-a speriat ºi a sunat la Dispeceratul Unic de Urgenþã 112.
La domiciliul Elenei Murariu s-au deplasat, urgent, un echipaj de poliþie - care a demarat cercetãrile, ºi un altul al Serviciului Judeþean de Ambulanþã, care a transportat pacientul la Spitalul Orãºenesc Bicaz. Constatîndu-se cã este în stare gravã, pacientul a fost transferat la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ. Investigaþiile efectuate aici au arãtat cã Daniel Pancu era în comã ºi cã pierduse foarte mult sînge, fiind în stare de ºoc hemoragic. Cum starea pacientului reclama efectuarea urgentã a unei intervenþii chirurgicale, bãrbatul a fost transportat în sala de operaþii a secþiei Chirurgie Generalã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre chirurgul Sorin Mãtase, pacientul suferise o plagã penetrantã la nivelul toracelui, cu multiple leziuni de pulmon. Deºi intervenþia a decurs bine, iar pacientul a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Anestezie ºi Terapie Intensivã, dat fiind faptul cã, ieri dimineaþã, începuse, iar, sã sîngereze, Daniel Pancu a suferit o altã intervenþie chirurgicalã, prin care s-a reuºit oprirea hemoragiei.
Anchetatorii au gãsit la faþa locului un cuþit de bucãtãrie, cu lama de 23 de centimetri. La incident a fost de faþã ºi fiica de 18 ani a fãptuitoarei.
„Murariu i-a reproºat victimei cã ar fi bãut banii din ajutorul sãu social. Scandalul a plecat de la faptul cã Pancu ar fi trebuit sã plãteascã o ratã. Cînd s-a întors acasã, s-au certat ºi, într-un acces de furie, femeia l-a înjunghiat, provocîndu-i leziuni care i-au pus viaþa în pericol. A fost reþinutã sub acuzaþia de tentativã de omor“, a declarat Dorin Cautiº, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judeþean Neamþ. Urmeazã ca, astãzi, acuzata sã fie prezentatã instanþei de judecatã de la Tribunalulul Judeþean Neamþ, pentru arestare. Dacã va fi gãsitã vinovatã, ea riscã pînã la 10 ani de închisoare. Femeia nu este cunoscutã cu antecedente penale ºi este casnicã.

Tot din cauza alcoolului
Celelalte douã victime ale agresiunilor generate de consumul excesiv de alcool au ajuns, în noaptea de 28/ 29 mai, la Spitalul Municipal Roman. Primul care a solicitat îngrijiri medicale a fost Dumitru D., în vîrstã de 18 ani, din localitate, care fusese lovit în cap, cu un corp contondent, de cãtre Cãtãlin A., în vîrstã de 21 de ani. Investigaþiile medicale au arãtat cã victima a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis ºi o plagã parietalã stîngã.
Dumitru D., a fost transferat la Clinica Neurochirurgie din Iaºi. Cadrele medicale ale spitalului romaºcan au sesizat Poliþia din municipiu despre acest caz. Dupã examinarea victimei din punct de vedere medico-legal ºi în funcþie de numãrul de zile de îngrijiri medicale, se va face încadrarea juridicã a faptei ºi se va propune soluþia legalã.
În aceeaºi noapte, în jurul orei 4, la aceeaºi unitate sanitarã a ajuns Constantin C., de 22 de ani, din Roman, care prezenta un traumatism cranio-cerebral ºi era în stare de ebrietate. Acesta a declarat poliþiºtilor cã a fost lovit cu pumnii ºi picioarele de cãtre Vasilicã F., de 26 de ani, din comuna Gîdinþi, pe motiv cã i-a supãrat prietena. Poliþiºtii efectueazã cercetãri pentru stabilirea cu exactitate a împrejurãrilor în care a izbucnit acest conflict.

Articol afisat de 1666 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective