Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Podul de la Roznov, înghiþit de apã ºi mîl

Podul de la Roznov, înghiþit de apã ºi mîl

• despre construcþia care a costat un miliard de lei nu se ºtie dacã a rãmas la locul ei, ori a fost luatã de apã

Precipitaþiile din ultimele zile au dat mari bãtãi de cap autoritãþilor ºi unor cetãþeni din judeþul Neamþ. Din cauza cantitãþii mari de apã, varianta ocolitoare de la Roznov nu se mai vede, fiind acoperit înecat de tot de scurgerile mîloase. Din acest motiv nu se ºtie dacã acest pod mai existã pe vechiul amplasament, ori a fost luat în vîltoare ºi dus în aval. Este luatã în calcul posibilitatea ca acesta sã nu mai fie în locul în care a fost ridicat din cauza debitului foarte mare al apei -de circa 295 de metri cubi pe secundã, în condiþiile în care a fost construit ca reziste la doar 22 de metri cubi pe secundã. Vineri seara, a fãcut faþã la un debit de 150 de metri cubi pe secundã. Din acest motiv, o parte a podului, cea mai recentã, a fost luatã de ape. A fost vorba despre cele douã tuburi adãugate de cãtre muncitorii de la Socin, în cursul zilei de joi. Din pãcate, circa un miliard de lei se pare cã s-au dus pe apa sîmbetei. De asemenea, foarte serios este pericolul ca apa învolburatã sã deterioreze lucrãrile de la podul mare, pentru a cãrui reabilitare a fost alocatã suma de 24 miliarde de lei.

Din Lacul Izvoru Muntelui se deverseazã, în continuare, 100 mc/ s

Din fericire, în week-end, în judeþ nu a mai plouat prea mult, motiv pentru care cantitatea de apã acumulatã în Lacul Izvoru Muntelui nu a crescut semnificativ. Autoritãþile au stabilit ca nivelul deversãrilor din aceastã acumulare sã rãmînã cel de vineri seara - o sutã de metri cubi pe secundã, însã nivelul Bistriþei, cãtre Roznov, creºte foarte mult, pentru cã mai sînt acumulãri ale cãror deversãri se adaugã celei din lacul de acumulare, plus afluenþii de pe traseu. Aºa se face cã, pornind de la deversarea de o sutã de metri cubi pe secundã din Lacul Izvoru Muntelui, la Vaduri creºte la 189 de metri cubi pe secundã, la Bîtca Doamnei la 237 de metri cubi pe secundã, iar la Reconstrucþia ajunge la 295 de metri cubi pe secundã.

Terenuri inundate, drumuri ºi podeþe distruse

Ploile torenþiale din a doua jumãtate a sãptãmînii trecute au dus la creºterea nivelului ºi debitelor pîraielor Rîºca, Þolici, Iapa ºi Calu. Aºa se face cã au fost afectaþi 4,4 kilometri din lucrarea de regularizare a pîraielor Iapa ºi Calu ºi un podeþ de tuburi la Piatra ªoimului. În comuna Drãgãneºti, pîrîul Rîºca a inundat 30 de hectare de teren arabil, 25 de hectare de fîneþe, 45 hectare de pãºune ºi a afectat o sutã de metri de drum comunal. În comuna Petricani, pîraiele Topoliþa ºi Þolici au afectat 0,8 kilometri de drum judeþean, 1,3 kilometri de drum sãtesc, un pod ºi opt punþi pietonale au fost distruse, iar patru hectare de teren arabil au fost inundate.
Conform mãsurãtorilor efectuate, numai în cursul zilei de sîmbãtã, în localitatea Ceahlãu au cãzut 54,9 litri pe metru pãtrat, la Cuiejdi, în comuna Gîrcina - 58,8 litri pe metru pãtrat, 54 de litri în comuna Timiºeºti, 54,1 litri la Magazia, 52,5 litri la Luminiº (comuna Piatra ªoimului). Cel mai mult a plouat la Pluton, în comuna Pipirig - 64,8 litri pe metru pãtrat.

Articol afisat de 1763 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective