Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemunca, încurajatã în continuare în unele sate nemþene

Nemunca, încurajatã în continuare în unele sate nemþene

• „au fost fãcute verificãri la începutul lui mai, au fost reluate spre sfîrºit ºi s-a constatat cã sînt beneficiari ai ajutorului social care posedã adeverinþe nejustificate de scutire de la munca în folosul comunitãþii“, a declarat prefectul Toader Mocanu

Trecînd peste nenumãratele atenþionãri pe care le-au primit, medicii de familie continuã sã elibereze, se pare pe ochi frumoºi, adeverinþe medicale beneficiarilor de ajutor social. Cel puþin aºa susþin autoritãþile judeþene. La începutul lunii trecute, reprezentanþii Direcþiei de Muncã ºi Solidaritate Socialã au efectuat controale în mai multe comune ºi au descoperit cã primãriile nemþene continuã sã plãteascã nemunca.
Prefectul Toader Mocanu a venit cu cîteva exemple în acerst sens. „Au fost fãcute verificãri la începutul lui mai, au fost reluate spre sfîrºit ºi s-a constatat cã sînt beneficiari ai ajutorului social care posedã adeverinþe nejustificate de scutire de la munca în folosul comunitãþii. De exemplu, la Boghicea, din 273 de beneficiari, 38 aveau scutire, la Bîra - din 48 erau scutiþi opt, la Secuieni - din 38 nu munceau trei, la Trifeºti - din 83 erau scutiþi opt, la Sagna nu munceau 27 din 142, la Sãbãoani erau 20 de scutiþi din 131 de beneficiari. ÃŽn perioada 17-18 mai, la Vãleni, din 119 beneficiari de ajutor social, 31 aveau adeverinþe cã nu pot munci, dar pe documente nu erau trecute perioadele în care respectivii erau inapþi. Este un paradox, în condiþiile în care este rubricã anume pe formularul-adeverinþã în care trebuie trecutã, de cãtre medicul de familie, perioada în care beneficiarul nu poate depune efort fizic. Am contactat Colegiul Medicilor ºi am transmis sã fie atenþionaþi medicii de familie sã nu mai facã aºa ceva. ÃŽn astfel de cazuri, este clar cã se încalcã legea cu privire la scutirea medicalã“, a declarat prefectul de Neamþ, Toader Mocanu (foto).
ÃŽn perioada urmãtoare, legislaþia în domeniul asigurãrii venitului minim garantat va fi schimbatã, mai exact Legea 416/ 2001 va fi înlocuitã de Legea 115/ 2006, ale cãrei prevederi vor fi puse în practicã începînd cu data de 1 august. Noua lege prevede cã primarii vor fi sancþionaþi în cazul în care vor acorda bani beneficiarilor de venit minim garantat fãrã ca acestora sã li se facã, în prealabil, anchete sociale. Banii, proveniþi de la bugetul statului, vor fi alocaþi pe perioade de trei luni, dupã care vor trebui efectuate alte anchete sociale, pentru ca populaþia sãracã sã reintre în platã. „Aºtept sã intre în vigoare noua lege, pentru ca banii sã nu se mai dea dupã ureche. Sînt bani de la bugetul statului care se scurg pe baza semnãturii primarilor. Unii beneficiari îi meritã, dar alþii nu“, a mai spus prefectul Toader Mocanu.

Articol afisat de 1617 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective