Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 6 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Din nou cozi la medicamente

Din nou cozi la medicamente

• de teamã sã nu rãmînã fãrã medicaþia necesarã tratãrii bolilor de care suferã, nemþenii fac coadã la farmacii în primele zile ale lunii

Teama aproape patologicã a unor nemþeni de a nu rãmîne fãrã medicamente gratuite ºi compensate destinate tratãrii bolilor de care suferã îi determinã sã ia cu asalt farmaciile dis de dimineaþã, generînd cozi interminabile. Culmea este cã majoritatea celor care vin primii la farmacie pentru a-ºi procura medicamentele nu sînt cei care suferã de afecþiuni acute, ci aceia care sînt diagnosticaþi cu boli cronice incluse în categoria celor 11 boli protejate, pentru care Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ alocã fonduri speciale. Bolnavii cu astfel de afecþiuni sînt cuprinºi în evidenþe speciale ale CAS Neamþ, iar fondurile destinate tratamentului lor nu sînt amestecate cu restul sumelor aferente medicamentelor, aºa încît nu existã riscul ca respectivii pacienþi sã rãmînã vreo lunã fãrã produsele farmaceutice de are au nevoie stringentã. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre conducerea CAS Neamþ, suma totalã destinatã în luna iunie tratamentelor cu medicamente în ambulatoriu de 29 de miliarde de lei.
„Din situaþiile lunare pe care le întocmim ºi le raportãm la Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate reiese cã de o bunã bucatã de vreme, pe tot parcursul lunii sînt farmacii care au fonduri ºi elibereazã medicamente gratuite ºi compensate. Nu ºtim de ce oamenii preferã sã stea la rînd o orã-douã, cînd dacã nu ar fi aºa aglomeraþie, ar putea foarte bine sã îºi procure medicamentele în maximum jumãtate de orã. De foarte multe ori se întîmplã ca tocmai aceste cozi sã genereze în rîndul populaþiei spaima cã vor rãmîne fãrã medicamente dacã nu vin la farmacie încã din primele zile ale lunii“, a declarat jurista Daniela Soroeanu, director general al CAS Neamþ.
Potrivit informaþiilor apãrute ieri pe un site al Ministerului Sãnãtãþii, începînd de pe 16 iunie, unele medicamente de import achiziþionate cu dolari de la trei mari firme producãtoare, se vor ieftini cu 5-6%. Pe de altã parte, o bunã parte din medicamentele autohtone se vor scumpi cu 1-2 procente.
„Una peste alta, scumpirea unor medicamente ºi ieftinirea altora nu vor avea efect negativ nici asupra pacienþilor, nici asupra farmaciºtilor. Pacienþii nu vor resimþi scumpirea medicamentelor decît în cazul medicamentelor foarte scumpe, pe care de regulã ºi le procurã pe bazã de reþete gratuite, iar farmaciºtii nu vor fi afectaþi de o ieftinire cu 1-2% a medicamentelor româneºti“, a declarat farmacist Ecaterina Iliesi, preºedinte al Colegiului Farmaciºtilor Neamþ.

Articol afisat de 1616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective