Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemþeanul bãnuit de implicare într-o crimã sãvîrºitã în Italia nu va fi extrãdat

Nemþeanul bãnuit de implicare într-o crimã sãvîrºitã în Italia nu va fi extrãdat

• Ion Apetroaei va fi cercetat de autoritãþile din Neamþ, iar principalul suspect în Italia • cele 4 kilograme de aur, mobilul crimei din staþiunea Teraccina, a rãmas în Vama Borº • dupã terminarea anchetei, valorile ar putea fi returnate în Italia •

Ion Apetroaei, de 47 de ani, din Ruginoasa, va rãspunde în faþa legii române pentru acuzaþiile de complicitate la omor deosebit de grav ºi tîlhãrie, faptã comisã în Italia ºi la care suspectul principal este un nepot de-al sãu, Ovidiu Tãnase, de 26 de ani, din Roman. Chiar dacã autoritãþile din statul strãin ar cere extrãdarea nemþeanului, acesta nu are nici o ºansã sã reajungã în Peninsulã, pentru cã nici o þarã nu-ºi extrãdeazã propriii cetãþeni.
Cele 4 kilograme de aur, pentru care nemþenii sînt bãnuiþi cã au ucis o bãtrînã, au rãmas în Vama Borº. Întreaga cantitate a fost indisponibilizatã de vameºi, cînd l-au reþinut pe Ion Apetroaei, la întoarcerea din Peninsulã, pe 28 mai 2006. În funcþie de datele anchetei din România - efectuate de procurorul criminalist Dorin Cautiº, din cadrul Parchetului Judeþean Neamþ - în cazul lui Apetroaei, coroboratã cu cea a autoritãþilor italiene, care-l cerceteazã pe Ovidiu Daniel Tãnase, se va stabili ce se va întîmpla cu coletul cu aurul, miza pentru care a fost ucisã patroana unui magazin de bijuterii din oraºul Terracino, Italia. Cel mai probabil, la finalizarea urmãrii penale, ori pe parcursul judecãþii, valorile vor fi returnate în Italia, cãtre aparþinãtorii victimei. De menþionat este faptul cã Tãnase va fi cercetat în Italia.
Reamintim cã Apetroaei este cercetat penal, bãnuit fiind cã ar fi participat la sãvîrºirea unui omor monstruos, petrecut pe 26 mai 2006, în Terracino. El a ajuns în Piatra Neamþ, în noaptea de 1 spre 2 iunie, dupã ce a fost preluat de poliþiºtii nemþeni de la Oradea ºi adus sub escortã în judeþul de domiciliu, competenþa aparþinînd anchetatorilor nemþeni. Se bãnuieºte cã, în seara zilei de 26 mai, Apetroaei ºi Ovidiu Daniel Tãnase, de 26 de ani, din Roman, au atacat un magazin de bijuterii din Terracino, o staþiune la marea Tirenianã, la nord de Lazio. Aceºtia ar fi ucis-o pe patroanã, o femeie în vîrstã de 76 de ani, cu circa lovituri de cuþit, luînd cu ei, la plecare, 4 kilograme de aur. Tînãrul a fost prins ºi arestat, a doua zi, în Austria. La audierile desfãºurate la Parchetul Neamþ, Apetroaei nu a recunoscut fapta. El a declarat cã nu are nici o contribuþie la omor, cã Tãnase a intrat singur în imobilul unde a avut loc crima, iar el a aºteptat afarã. Apoi, au plecat cu microbuzul cãtre România ºi abia în Austria a aflat despre ce este vorba. Învinuitul a spus cã, pe 26 mai, tocmai pleca spre locuinþa unui amic care l-ar fi putut ajuta, iar pe drum, în apropierea magazinului de bijuterii, s-ar fi întîlnit cu Tãnase. Acesta i-a spus sã-l aºtepte pe terasa de peste drum, cã el intrã la magazin. Dupã o vreme, Tãnase a revenit ºi fãrã sã-i spunã nimic, au plecat spre casã. Apetroaei a declarat cã nepotul lui a fãcut un pachet mare, pe care a scris numele prietenei sale din Roman, apoi au plecat în Roma, unde s-au întîlnit cu soþii Tãnase, împreunã plecînd cu un microbuz cãtre România. Pe baza înregistrãrilor video de pe terasa barului din faþa magazinului de bijuterii, suspecþii omorului au fost identificaþi. Semnalmentele au fost trimise autoritãþilor din Austria. Maºina cu care cãlãtoreau nemþenii a fost opritã de austrieci, iar Ovidiu Daniel Tãnase a fost reþinut în apropiere de Viena. La Vama Borº, au fost opriþi Ion Apetroaei ºi cumnatul lui, Ion Tãnase, de 55 de ani. În genþile de voiaj au fost gãsite 4 kilograme de bijuterii din aur, unele dintre ele purtînd, încã, etichetele magazinului jefuit.
FOTO: Staþiunea Terracina, locul unde s-a comis crima

Articol afisat de 1768 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective