Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 7 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Corina Corduneanu, victorie în turneul de la Galatina

Corina Corduneanu, victorie în turneul de la Galatina

• este prima reuºitã într-un turneu cu premii de 25.000 de dolari

Corina Corduneanu ºi-a trecut în palmares, luni dupã-amiazã, prima victorie în cadrul unui turneu cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari, la Galatina (Italia). Eleva antrenorului Romeo Stoica a trebuit sã aºtepte aproximativ 48 de ore pentru a juca finala turneului italian, însã aºteptarea nu a fost în zadar: victorie cu 6-3 / 6-4 în meciul cu Iroda Tulyaganova, din Uzbekistan. De menþionat cã tenismena pietreancã a participat la un turneu cu premii de 25.000 de dolari pentru a II-a oarã în cariera sa, dupã cel din Spania, de la începutul anului, cînd a reuºit calificarea pe tabloul principal dupã ce a jucat trei meciuri în calificãri. „Este o victorie mare pentru aceastã jucãtoare care a muncit mult pentru a ajunge aici. Dupã ce a jucat numai turul I în Spania, acum a cîºtigat turneul împotriva unor jucãtoare experimentate, cu mulþi ani în tenisul mondial“, a declarat Romeo Stoica, antrenorul Corinei Corduneanu. Pînã în finalã, sportiva legitimatã la Condor Piatra Neamþ a jucat douã tururi preliminare, cîºtigînd meciurile cu Marinne Giraud (Mauriþius), scor 6-1/6-3, ºi Katerina Avdiyenko (Ucraina), scor 6-3/6-4. A urmat meciul din turul I, contra unguroiacei Kyra Nagy, care a fost cap de serie nr. 2 la Galatina, învingînd-o cu 6-1/6-3, în timp ce în turul II Corduneanu a trecut de franþuzoiaca Mailyne Andrieux (6-2/7-5). Pentru pietreancã au fost apoi douã tururi foarte dificile împotriva unor tenismene care au pus reale probleme. Corina Corduneanu a învins-o în sferturile de finalã pe Valentina Sassi, de care a trecut cu 4-6 / 6-2 / 7-6(tie- break cîºtigat la 0), dupã ce jucãtoarea italiancã a avut o minge de meci. Un hop foarte mare a avut pietreanca ºi în semifinale împotriva indoneziencei Angelique Widjaja. A cîºtigat asiatica primul set 7-6 (victorie la 4 în tie break). Corina Corduneanu a învins în seturile urmãtoare cu 7-5/7-5, dar numai dupã ce Widjaja a avut opt mingi de meci.
Corina Corduneanu este la a II-a victorie într-un turneu în acest an, dupã ce a cîºtigat ºi o competiþie cu premii de 10.000 de dolari la Cairo, capitala Egiptului. Tot în oraºul african a mai jucat pietreanca o finalã a altui turneu de 10.000 de dolari. ÃŽn planurile sale de viitor se aflã participarea la alte turnee de 10.000 de dolari în România, iar pe plan internaþional numai la întreceri cu premii în valoare de cel puþin 25.000 de dolari. „Trebuie fãcut totul pas cu pas. Cred cã alte victorii la turnee de 10.000 de dolari ºi 25.000 de dolari o pot pregãti pentru participãri la turnee mai puternice. Dacã vom face totul aºa cum trebuie, poate ajunge în maximum doi ani sã joace în turneele de mare ºlem“, a încheiat Romeo Stoica. Corina Corduneanu va reveni astãzi în þarã, urmînd a-ºi realua pregãtirea alãturi de tehnicianul sãu.
Ilinca Stoica a ajuns în faza optimilor de finalã ale Campionatului Naþional de tenis pentru copii de 14 ani. La turneul de la Bucureºti pietreanca a învins, în turul I, pe Patricia Brojbeanu (Tîrgoviºte), scor 6-0/6-2, iar în turul II a trecut de ªtefana Andrei (Olimpia Tîrgoviºte), scor 6-1/6-0. Astãzi, în optimile de finalã ale naþionalelor, Ilinca Stoica (favorita numãrul 5) o va întîlni pe Sabina Lupu (Steaua Bucureºti), jucãtoarea consideratã ca fiind favorita numãrul 10 la cîºtigarea titlului naþional.

Articol afisat de 2019 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective