Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 16 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spania a fãcut spectacol, Germania prima în optimi

Spania a fãcut spectacol, Germania prima în optimi

Spania este ultima echipã care la actuala ediþie a Cupei Mondiale de fotbal a apãrut printre favoritele la cîºtigarea titlului suprem. Scorul de 4-0 contra Ucrainei, cel mai mare al competiþiei, dar mai ales jocul arãtat de iberici a impresionat în faþa unei echipe puternice. „Miercuri au fost douã meciuri spectaculoase: Spania - Ucraina ºi Germania - Polonia. Spania a impresionat prin joc ºi prin diferenþa mare de scor în faþa unui adversar bun, pentru cã Ucraina are în continuare prima ºansã la calificarea în optimi în faþa celor din Tunisia ºi Arabia Sauditã. Germania a înregistrat un succes normal, meritat ºi pentru care a muncit mult. Diferenþa micã se datoreazã portarului polonez“, a fost comentariul lui Gheorghe ªtefan pe marginea meciurilor din ziua a VI-a a CM din Germania.
Spania a punctat prin Xabi Alonso ('13), David Villa ('17, '48 - penalty), Fernando Torres ('81). Spania a început decisã meciul, în timp ce Ucraina a arãtat tracul debutantei la Cupa Mondialã. Ibericii au deschis scorul prin Xabi Alonso: 1-0 ('13). Peste numai patru minute, Spania ºi-a majorat avantajul, David Villa avînd noroc la execuþia din loviturã liberã de la circa 20 de metri. Repriza secundã a început excelent pentru spanioli. Fernando Torres a scãpat spre poartã talonat de Vaºciuk, a cãzut în careu ºi arbitrul Busacca a acordat eronat penalty ºi eliminare pentru ucrainian. David Villa a marcat: 3-0 ('48). Ucraina a avut o ocazie de gol bunã la ºutul lui Voronin ('61), iar Rebrov a ratat ºi el în minutul 73. Torres a ºutat imparabil în minutul 81 pentru 4-0 ºi Spania se anunþã o nucã tare pentru orice echipã prezentã în Germania. Tot în grupa H Tunisia ºi Arabia Sauditã au arãtat un fotbal ciudat, cu multe faze hilare, dar ºi cu goluri spectaculoase ºi rãsturnãri de scor. S-a terminat 2-2 între cele douã formaþii, golurile fiind marcate de Zied Jaziri ('23) ºi Radhi Jaidi (90^3), pentru tunisieni, respectiv Al Kahtani ('57) ºi Sami Al Jaber ('84), pentru saudiþi. De menþionat cã Sami Al Jaber a intrat în galeria jucãtorilor care au înscris la trei ediþii consecutive de Cupã Mondialã, dupã cele din 1998 ºi 2002.
Germania este ca ºi calificatã în optimile de finalã ale Cupei Mondiale la fotbal, dupã ce a învins, miercuri seara, Polonia, cu scorul de 1-0 (0-0), la Dortmund. Unicul gol al meciului a fost reuºit de Oliver Neuville (90^2). Polonia a avut un început mai bun decît în faþa Ecuadorului, conºtientã cã avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a pãstra ºanse de calificare, dar i-a lispit eficacitatea. ªi polonezii ºi germanii au avut ºanse de a înscrie în prima reprizã, însã jocul a fost condus de gazde. Au ratat Zurawski ('9), Klose ('10), Jelen ('27), ºi Podolski ('36 ºi 45^1). La reluare, ºutul lui Jelen ('58) de la 20 de metri a fost pe direcþia lui Lehmann, în timp ce de partea cealaltã tot Klose a expediat un ºut de la marginea careului, respins greu de Boruc ('65). Germania a avut douã bare la aceeaºi fazã, prin Klose ºi Ballack ('90), însã norocul nemþilor nu s-a terminat atunci, deoarece douã rezerve au lucrat faza golului victorios: Odonkor a centrat, iar Neuville a reluat la colþul scurt pentru 1-0.

Articol afisat de 1564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective