Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alte cinci localitãþi lovite de ploi ºi grindinã

Alte cinci localitãþi lovite de ploi ºi grindinã

• precipitaþiile abundente, însoþite de grindinã, care s-au abãtut, marþi, peste judeþ au afectat comunele Hangu, Poiana Teiului, Tarcãu, Pîngãraþi, Boteºti • au fost distruse aproximativ 200 de hectare de culturi agricole, pãºuni ºi fîneþe • acoperiºul ºcolii din Barticeºti a fost spart de grindinã •

Numãrul localitãþilor nemþene afectate de precipitaþii abundente ºi grindinã a crescut la zece. Ploile ºi gheaþa care s-au abãtut asupra judeþului, marþi dupã- amiazã, 20 iunie, au provocat stricãciuni ºi pagube în comunele Hangu, Poiana Teiului, Tarcãu, Pîngãraþi, Boteºti.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre reprezentanþii Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ, bilanþul pagubelor provocate în aceste cinci localitãþi este mai mic faþã de cel din ziua precedentã. În comuna Hangu, ploaia ºi gheaþa care au cãzut din cer, preþ de numai jumãtate de orã, au distrus 38 hectare de culturi agricole ºi 150 hectare pãºuni ºi fîneþe. Din cauza apei în exces, pîraiele Itu ºi Vãcãriei din satul Buhalniþa au fost colmatate ºi s-au revãrsat. În Poiana Teiului, au fost distruse 3,5 hectare de culturi agricole. În satul Pîngãrãcior, din comuna Pîngãraþi, apele învolburate au reuºit sã rupã trei podeþe ºi au distrus un kilometru de drum comunal.
Grindina de mãrimea oului de porumbel, care a lovit comuna Boteºti, a distrus acoperiºul ºcolii din Barticeºti, 75 de plãci de azbociment fiind sparte.
Cel mai tare afectatã de ploile abundente însoþite de cãderi de grindinã a fost comuna Tarcãu unde s-a produs o rupere de nori. Dupã numai 20 de minute în care a plouat cu gãleata, pîrîul Iruga s-a umflat ºi a ieºit din matcã. Cum apa a cãrat crengi, bolovani ºi tot ce a gãsit în cale, un ºanþ s-a colmatat ºi apa a luat-o la vale, inundînd trei gospodãrii, anexele aferente ºi cîteva fîntîni. Apa în exces ºi grindina au mai distrus peste 5 hectare de teren agricol cultivat cu porumb ºi un hectar de sfeclã.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre primarul Iulian Gãinã, a fost nevoie de un utilaj care sã desfunde ºanþul colmatat, pentru ca apele revãrsate sã se retragã. Dar, pentru cã nu s-a gãsit repede o altã soluþie, acesta a închiriat pe banii proprii un asemenea utilaj. „S-a deplasat aici o echipã de cadre medicale de la Direcþia de Sãnãtate Publicã Neamþ, pentru a preleva probe de apã din fîntînile care au fost inundate ºi face analize privind potabilitatea apei. Vom vedea dacã medicii vor stabili cã se impune vaccinarea populaþiei din gospodãriile afectate de inundaþii, ori mãcar copiii“, a declarat Iulian Gãinã, primarul comunei Tarcãu.

Articol afisat de 1793 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective