Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Culmea evaluãrii la capacitate

• o elevã a luat 3,40 la teza de la românã ºi, dupã contestaþie, a primit încã 4,15 puncte • cazul nu i-a prea atras atenþia ºefei Inspectoratului ªcolar, considerînd cã se va rezolva într-un fel •

Diferenþa dintre nota primitã, iniþial, de o elevã la teza de românã a examenului de capacitate, susþinut la Centrul de la Roznov, ºi nota primitã dupã contestaþie este de 4,15 puncte. Datã fiind diferenþa enormã dintre o notare ºi alta, situaþia este greu de înþeles.
Elena Diana Buduroi a primit, iniþial, nota 3,40, situaþie care a lãsat-o fãrã rãsuflare ºi care i-a ºocat atît pe pãrinþi, cît ºi pe cei care i-au fost profesori. Fata a fãcut contestaþie în termenul legal ºi a primit... 7,55, adicã mai bine decît dublu. Acesta poate fi un caz unic în istoria examenelor de tot felul, dacã þinem cont cã, în urma contestaþiei, pe aceeaºi lucrare, membrii unei a doua comisii de evaluare au fost de acord cã meritã sã se mai adauge 4,15 puncte. Asta în condiþiile în care fiecare cadru didactic implicat în desfãºurarea capacitãþii ºtie cã, la diferenþe mai mari de 1,5 puncte, Inspectoratul ªcolar Judeþean trebuie sã declanºeze o anchetã, pentru a descoperi cine se face vinovat de cele petrecute, deci „supervizorii“ ºtiau ce va urma. „Este incredibil ce i s-a putut întîmpla copilului meu. Cînd am vãzut cã a luat 3,40 la românã, mi s-au tãiat picioarele. Cinci zile nu am putut ieºi din casã de ruºine. Dupã ce a dat teza, fetiþa mea a evaluat cele fãcute în lucrare pe baza baremurilor afiºate ºi ne aºteptam cam la opt. Am fãcut contestaþie ºi, pentru cã ni s-a fãcut dreptate, vreau sã ºtiu cine a greºit ºi ca vinovatul sã plãteascã pentru incompetenþa sa. Este în joc viitorul unui copil. Imprudenþa trebuie plãtitã. Era imposibil ca din ºapte pagini, cîte a scris copilul, sã nu iasã o notã mai mare“, a declarat Romicã Buduroi din Roznov.
Cu toate cã acest caz este deosebit de important, nu i-a atras atenþia inspectorului general Dorina Drexler, ºeful Inspectoratului ªcolar Judeþean, motivînd cã va fi rezolvat la fel ca toate celelalte în care diferenþa dintre prima notare ºi cea de-a doua este mai mare de 1,5 puncte. „S-au fãcut 900 de contestaþii, nu ºtiu sã vã rãspund punctual ce s-a întîmplat cu una anume. Vom rezolva acest caz pînã pe 30 iunie, cînd vom trimite situaþia la Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii“, a spus inspectorul general Dorina Drexler, preºedintele comisiei de evaluare a contestaþiilor. Ne punem întrebarea ce s-ar fi întîmplat cu Elena Diana Buduroi dacã ar fi plecat, liniºtitã, în vacanþã cu pãrinþii sãi, convinsã fiind cã a fãcut lucrãri bune la capacitate, ºi nu apuca sã depunã contestaþie în cele patru ore prevãzute de lege. Pe de altã parte, poate exista suspiciunea cã mai multe lucrãri ale elevilor, care au fost corectate de aceeaºi comisie, ar fi putut fi prost evaluate. Poate cã, totuºi, greºeala nu a venit de la comisia de corectori, ci este una de altã naturã. Profesorul Ioan Stroie, directorul ªcolii Generale cu clasele I-VIII Roznov, unde a terminat Elena Diana Buduroi, a precizat cã nu mai sînt ºi alþi copii care sã fi cãzut la capacitate la limba românã. „Este singurul copil care a cãzut la capacitate la românã din ºcoala nostrã. Este un caz frapant, sã aparã o diferenþã de 4,15 puncte între o corectare ºi alta. Fetiþa a fost o elevã bunã, nu cea mai bunã din clasã, dar nota 7,40 i se potriveºte“, a spus directorul Ioan Stroie.
Rãmîne de vãzut cum va fi evaluatã, astãzi, teza elevei Buduroi. Conform legislaþiei, o nouã comisie va recorecta lucrarea ºi nota datã de aceasta va fi cea finalã. Cît despre cei care se fac vinovaþi, ei ar putea fi sancþionaþi pecuniar sau în alt mod, pentru grava eroare pe care au comis-o.

Articol afisat de 2041 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective