Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
General Construct, gest benevol pentru localnicii din Dãmuc

General Construct, gest benevol pentru localnicii din Dãmuc

• reprezentanþii firmei pietrene au decis sã refacã stricãciunile provocate la drumuri fãrã vreo pretenþie materialã

Furtunile puternice abãtute asupra judeþului, în ultima vreme, care au contribuit din plin la distrugerea infrastructurii - afectate fiind ºi drumuri abia reparate - au determinat autoritãþile judeþului sã mediteze mai mult asupra condiþiilor impuse firmelor care se ocupã de asemenea lucrãri. Ajungînd la concluzia cã „nici natura nu þine cu noi“, Dumitru Badea, vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a declarat: „Am fost, sãptãmîna trecutã, la Dãmuc ºi am rãmas încîntat de cum au lucrat cei de la General Construct la balastarea ºi efectuarea reparaþiilor asfaltice pe DJ 127A - Bicaz Ardeal - Dãmuc - dar a venit potopul ãsta nenorocit ºi a stricat tot drumul“. Deºi aceastã lucrare nu era asiguratã, conducerea Consiliului Judeþean a fost plãcut surprisã sã afle cã firma pietreanã a accepta sã refacã stricãciunile provocate fãrã vreo pretenþie materialã. Pe de altã parte, necazurile produse pe drumurile judeþene de furia naturii i-a determinat pe cei care se ocupã de încheierea actelor cu societãþile care reparã infrastructura judeþului sã se gîndeascã, pe viitor, la prevederea unor clauze suplimentare în contracte. „Ne-am învãþat minte ºi, la noile contracte, vom încerca sã punem clauze asiguratorii, astfel încît sã evitãm, mãcar pe viitor, astfel de situaþii“, a subliniat vicepreºedintele Badea.
Potopul abãtut, marþi searã, asupra comunei Dãmuc, a distrus infrastructura de drumuri din localitate. Din aceastã cauzã, au rãmas izolate de lume peste 150 de gospodãrii, iar pentru refacerea urgentã a infrastructuri afectate sînt necesare fonduri de care autoritãþile locale nu dispun. „Practic, toate drumurile comunale ni-s praf. ªi asta ca urmare a ruperii de nori de luni, mai cu seamã de marþi, care au condus la formarea unor torenþi puternici ºi creºterea peste mãsurã a apei pîraielor Frunþii, Strãjii ºi Bãþului. Acestea au antrenat cantitãþi imense de pietriº pe care l-au dislocat în cãile de acces ale satului“, declara Ioan Trifan, primarul comunei Dãmuc. Drumurile comunale care deserveau o bunã parte a comunei nu mai sînt practicabile. Ploi s-au abãtut asupra comunei Dãmuc ºi în prima parte a lui iunie, ca ºi luni searã, însã marþi a fost prãpãd.
Imediat dupã viiturile din 10-11 iunie, Primãria Dãmuc a încheiat contract cu firma General Construct, care a deplasat utilaje în zonã, pentru repararea drumurilor comunale distruse de apã. Dar, eforturile constructorilor s-au dovedit în zadar, iar banii s-au dus pe Apa Sîmbetei, pentru cã fenomenele naturale de marþi au provocat un adevãrat dezastru. Primãria Dãmuc nu are la îndemînã suficiente utilaje ºi nici nu mai dispune de bani la buget pentru înlãturarea urmelor dezastrului. Speranþa ar fi tot la Guvern, cãruia îi va fi solicitat sprijinul pentru alocarea de fonduri.

Articol afisat de 2361 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Carmen ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective