Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Soþie „substituitã“ de concubinã, la notar

Soþie „substituitã“ de concubinã, la notar

• o femeie a constatat cã fostul soþ ºi-a dus concubina la notar, prezentînd-o drept dînsa ºi autentificînd un act • prin acea procurã, Valeria Andor a rãmas fãrã o parte dintr-o casã dobînditã la partaj, ce ulterior a fost vîndutã • notarul Aurica Negru, cea care a autentificat procura, a fost scos de sub urmãrire penalã • cumpãrãtorul imobilului a fãcut investiþii de zeci de mii de euro • cazul este în cercetarea Poliþiei Roman •

Semnãturã falsã în faþa notarului, doveditã cu expertizã grafologicã, divorþ ºi partaj „cu scîntei“, multe dosare penale, zeci de mii de euro ºi întrebarea... retoricã „al cui drept de proprietate îl garanteazã legea“ sînt doar cîteva din „coordonatele“ unei caz bizar, petrecut în Roman, în urma unei tranzacþii imobiliare implicînd o casã de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Este vorba de o înºiruire de evenimente, care au pornit de la un proces de partaj, în 1997, între romaºcanii Valeria Andor ºi Laurenþiu Ursache, cãrora instanþa le-a împãrþit, printre altele, ºi casa situatã la nr. 48 de pe strada menþionatã. „Surpriza“ a apãrut abia dupã ce, la notarul public Aurica Negru, a fost înregistratã încheierea de autentificare 1613/20.09.2004, prin care Ionuþ Antonel Ursache, fiul lui Laurenþiu Ursache dintr-o altã relaþie, a fost împuternicit de proprietari sã „vîndã cui va crede de cuviinþã“ locuinþa în cauzã. Aºa se face cã, peste 10 zile, notarul public Adrian Alin Tãnase încheie un contract de vînzare-cumpãrare, între împuternicit ºi romaºcanul Cãtãlin Dingher, tranzacþia avînd înscrisã suma de 240 milioane de lei. Casa ºi curtea, de 367 de metri pãtraþi, au intrat în posesia noului proprietar, care a trecut la modernizãri.
Dan Pricop, din Roman, ginerele Valeriei Andor, împuternicit legal de aceasta sã îi reprezinte interesele, a început, apoi, demersuri pentru clarificarea situaþiei. Femeia a fãcut plîngere la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, procurorii descoperind, în cele din urmã, falsul. „ÃŽntrucît petenta a contestat autenticitatea semnãturii executate în numele sãu, la rubrica «mandanþi» de pe procura în litigiu, s-a dispus efectuarea unei expertize criminalistice grafice a scrisului la Laboratorul Interjudeþean de Expertize Criminalistice Iaºi. (...) S-a concluzionat cã «prima semnãturã, care redã numele Andor V. nu aparþine titularei Andor Valeria». Deºi iniþial Ursache Laurenþiu ºi Ursache Antonel Ionuþ au declarat cã persoana ce a semnat procura este Andor Valeria, dupã aducerea la cunoºtinþã a concluziilor expertizei au revenit asupra celor declarate, indicînd-o pe înv. Roºu Cornelia (mama lui Ursache Antonel Ionuþ ºi concubina lui Ursache Laurenþiu) ca fiind persoana ce a semnat cererea ºi procura specialã la BNP Negru Aurica“, se specificã în ordonanþa emisã de procurorii bãcãuani. Magistraþii Parchetului de pe lîngã Curtea de Apel au mai stabilit cã cei trei au avut o înþelegere în acest sens ºi „au determinat notarul public sã autentifice în fals procura“. ÃŽn ordonanþa emisã se mai aratã cã învinuiþii au procedat în aºa fel încît sã nu creeze notarului public nici un dubiu asupra identitãþii persoanei prezentate ca fiin Andor Valeria. „Din probatoriul administrat rezultã cã Dingher V. Cãtãlin este cumpãrãtor de bunã credinþã“, au mai stabilit procurorii. Aceºtia au dispus, prin ordonanþã, extinderea cercetãrilor penale ºi pentru sãvîrºirea infracþiunii de înºelãciune, de cãtre Ursache Antonel Ionuþ ºi complicitate la înºelãciune pentru pãrinþii sãi, avînd în vedere modul în care au procedat la vînzare-cumpãrare. Tînãrul „împuternicit“ ºi mama acestuia se sustrag de la urmãrirea penalã. ÃŽn consecinþã, procurorii au dispus scoaterea de sub urmãrire penalã a notarului public Aurica Negru „întrucît faptele sînt sãvîrºite fãrã vinovãþie“ ºi disjungerea cauzei privindu-i pe Antonel Ionuþ Ursache, Cornelia Roºu ºi Laurenþiu Ursache, în favoarea Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman, în vederea finalizãrii actelor de cercetare penalã ºi adoptarea soluþiei. Procurorul Ciprian Tãlmãcel, purtãtor de cuvînt al Parchetului Roman, a declarat cã, în prezent, Dosarul penal 2821/P.2005, întocmit în acest caz, încã se aflã la Poliþia Municipiului Roman, pentru investigaþii, la nivelul Birourilor de Investigare a Fraudelor ºi Cercetãri Penale.

O casã, doi proprietari de drept?
Situaþia creatã în urma acestei derulãri de evenimente este neplãcutã, în prezent, atît pentru fosta proprietarã, dar ºi pentru cumpãrãtorul de bunã credinþã. Cãtãlin Dingher a declarat cã a achiziþionat imobilul, aflat într-o „stare jalnicã“, prin intermediul unei agenþii imobiliare, fãrã sã ºtie ce probleme sînt. Romaºcanul a menþionat cã nu îºi explicã de ce abia dupã ce a investit aproximativ 45.000 de euro în casa de pe Ecaterina Teodoroiu ginerele Valeriei Andor a început sã facã demersuri legale. Acesta a afirmat cã proprietatea trebuie sã îi fie garantatã, mai ales cã, deocamdatã, existã dosare penale pe rol. Cãtãlin Dingher este de pãrere cã totul ar fi fost o „înþelegere“ între foºtii proprietari, pentru a cîºtiga ceva bani. Conform legii, acesta urmeazã sã se constituie parte civilã în cauzã, faþã de Antonel Ionuþ Ursache ºi pãrinþii sãi, în condiþiile în care vor fi trimiºi în judecatã pentru înºelãciune ºi complicitate la înºelãciune, urmînd sã recupereze de la aceºtia prejudiciul cauzat.
Pe de altã parte, notarul public Aurica Negru a afirmat cã, mai întîi, cei cercetaþi penal au declarat cã au adus în faþa sa pe adevãrata Valeria Andor, dupã care ºi-au schimbat declaraþia. Aceasta a mai afirmat cã a procedat conform legii, la momentul autentificãrii procurii. „Eu nu ºtiu deloc cã m-au indus în eroare. Eu am datele dupã buletin ºi persoana în cauzã venitã la mine. Au declarat aiurea. Prima datã au zis cã a fost persoana în cauzã, dupã aia... La mine, care sînt notar de 30 de ani, se prezintã omul în cauzã cu buletinul, nu mã mai supãraþi. Omul dacã este nemulþumit poate sã facã... treaba lui. Mã supãrã ºi pe mine cã «s-au dezis». Prima datã au zis cã a fost mama soacrã ºi apoi cã nu. Eu nu am inventat niºte date dupã buletin. Probabil cã s-au gîndit sã urmãreascã ceva, niºte bani, ºtiind cã «notarul are bani». N-am inventat niºte date. Dacã eu fãceam contraexpertizã, poate ieºea invers. Eu i-am lãsat sã se ducã, cum o vrea Dumnezeu. N-am minþit pe nimeni. Dacã s-a constatat cã s-a deghizat în altã persoanã, este treaba lor, dar buletinul ºi omul, eu i-am avut în faþã“, a declarat notarul public Aurica Negru.
În prezent, ºi Valeria Andor este tot în situaþia de a aºtepta sã îi... garanteze cineva dreptul de proprietate.

Articol afisat de 3550 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective