Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proces pentru un pumn de bani

• noul proprietar al fabricii de apã mineralã Carpatina refuzã sã-ºi achite taxele ºi impozitele cãtre Primãria Bicazu Ardelean • refuzul ar fi motivat de faptul cã noul Cod Fiscal ar încadra clãdirile societãþii la capitolul „construcþii speciale“ • cei de la Carpatina au dat în judecatã primãria

Juriºtii societãþii Carpatina SA Toºorog, din Bicazu Ardelean, au acþionat în instanþã primãria din localitate, motivul constituindu-l plata taxelor ºi impozitelor. Mai exact, noul proprietar al societãþii Carpatina, firma arãdeanã Lipomin, crede cã clãdirile ºi instalaþiile cumpãrate fac parte din categoria construcþiilor cu regim special, care beneficiazã de reducere la plata impozitelor. Reprezentanþii primãriei nu sînt de aceiaºi pãrere ºi spun cã în nici un caz nu este vorba despre construcþii cu regim special, lucru demonstrat ºi de Codul Fiscal. Gheorghe Þepeº Bobescu, primarul comunei Bicazu Ardelean, crede cã cei de la Toºorog nu vor sã achite datoriile înregistrate în perioada în care proprietar al fabricii era Petrom. „La sfîrºitul anului 2005, fabrica de apã mineralã din Toºorog înregistra datorii în valoare de 350 de milioane de lei. ÃŽn februarie, Petrom a vîndut fabrica, iar noul proprietar refuzã sã plãteascã datoria. Motivul ar fi acela cã, vezi Doamne, clãdirile ce le deþine ar face parte din categoria celor cu regim special. Dacã ar fi aºa, reducerea ar fi de 20% din totalul taxelor ºi impozitelor datorate. De aceea, spune cã cei 350 de milioane de lei ar reprezenta tocmai aceastã reducere. Lucrurile nu stau deloc aºa, iar, conform Codului Fiscal, aceste clãdiri nu se înscriu pe lista celor cu regim special. Mai mult decît atît, ca sã beneficieze de aceastã prevedere, cei de la Carpatina ar fi trebuit sã se adreseze Consiliului Local cu o cerere, lucru pe care nu l-au fãcut. Noi credem cã instanþa îºi va face datoria ºi ne va da dreptate. Fabrica de apã mineralã este cel mai mare contribuabil la bugetul local, taxele ºi impozitele anuale ridicîndu-se la aproximativ 800 de milioane de lei, sumã care reprezintã salariile personalului primãriei pentru cîteva luni bune“, a declarat Gheorghe Þepeº Bobescu, primarul comunei Bicazu Ardelean.
Contactat de Monitorul de Neamþ, directorul fabricii Carpatina, Florin Þifui, a declarat cã nu se poate pronunþa cu privire la acest litigiu. Totuºi, acesta a spus cã, din punctul sãu de vedere, adevãrul este pe undeva pe la mijloc. „Nu mã pot pronunþa eu, ci doar persoanele abilitate de la Bucureºti. Nu ºtiu cu exactitate despre ce sumã este vorba, însã sper ca aceastã problemã sã se rezolve rapid, pentru cã nu doresc nici un litigiu pe plan local“. Dosarul se aflã pe rol la Tribunalul Bucureºti, Secþia Conflicte de Muncã, Asigurãri Sociale, Contencios Administrativ ºi Fiscal.
Fabrica de apã mineralã Carpatina a fost vîndutã de cãtre Petrom la începutul acestui an. Noul proprietar, Lipomin SA, a achiziþionat 82,89% din acþiunile deþinute de Carpatina SA, care are ca activitate de bazã îmbutelierea ºi vînzarea apei minerale.
Lipomin, companie cu sediul în Arad, are ca obiect de activitate producþia de ape minerale ºi bãuturi rãcoritoare.

Articol afisat de 2307 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective