Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bilanþ dupã potop

Bilanþ dupã potop

• precipitaþiile abundente cãzute în judeþ, în acest week-end, au produs pagube în nouã localitãþi • au fost inundate sute de locuinþe ºi anexe, distruse drumuri judeþene ºi comunale, poduri ºi podeþe • chiar ºi un dig de pe Siret

Nouã comune nemþene au fost afectate de precipitaþiile abundente care au cãzut în judeþ, în week-end. Ca ºi cum potopul care s-a abãtut sãptãmîna trecutã asupra comunelor de pe Valea Muntelui nu ar fi fost de ajuns, ploile abundente au fãcut din nou ravagii în comunele Farcaºa, Bicazu Ardelean, Poiana Teiului, Grinþieº. Cea mai afectatã de ultimele inundaþii este comuna Poiana Teiului.
În satul Dreptu, au fost inundate 32 de locuinþe ºi anexe, trei magazine, 6 hectare de culturi agricole. 2 kilometri de drum comunal au fost avariate în proporþie de 70%, 5 podeþe au fost distruse total, douã poduri din beton au fost avariate, 4 podeþe din beton au fost colmatate. Au mai fost distruºi 250 metri zid de sprijin din beton, 70 metri gabioane, 600 metri apãrãri mal din lemn. A fost afectat ºi un stîlp eletric. În satul Frumosu, din comuna Farcaºa, drumul naþional 17 B a fost distrus pe o lungime de 40 de metri. În satul Stejaru, din aceeaºi comunã, douã poduri din beton au fost afectate de ape în proporþie de 80%, ca ºi aproape un kilometru de drum comunal. Au mai fost distruse de viituri 14 anexe gospodãreºti ºi 0,5 ha culturi agricole. În satul Buºmei, au fost distruse 1 km de drum comunal ºi douã poduri din beton, iar un canal din beton a fost colmatat. Au fost inundate o casã, 25 de anexe gospodãreºti, 28 curþi, trei gatere, douã magazine ºi 2,5 hectare de culturi. ªi în satul Popeºti, din aceeaºi comunã, au fost inundate 3 anexe gospodãreºti.
În Bicazu Ardelean, apele au pus stãpînire pe subsolul cãminului cultural, care are o suprafaþã de 300 de metri pãtraþi. Un drum comunal a fost distrus, în punctul numit Pîrîul Caprei, ºi o aripã a podului de pe DJ 127 A. În satul Toºorog, pe drumul comunal 138 a fost distrus un podeþ care traversa pîrîul Bistra. Un tub de traversare de peste pîrîul Jidan, din satul Telec, a fost colmatat.
Comuna Grinþieº a fost cel mai puþin afectatã de ultimele ploi, fiind inundate trei anexe gospodãreºti, o curte, 800 de metri pãtraþi teren arabil ºi au fost distruºi 50 metri liniari de gard.
ªi comuna Pipirig a scãpat uºor de pe urma ploilor abundente din acest week-end, fiind inundate 7 anexe gospodãreºti ºi patru fîntîni.
Au mai fost afectate douã podeþe, 500 de metri de drum forestier ºi douã hectare de teren agricol.
Precipitaþiile foarte abundente cãzute de vineri pînã luni au generat probleme ºi în zona Roman. În comuna Tãmãºeni, satul Adjudeni, apele au erodat 100 de metri din digul Roman - Rãchiteni de pe
rîul Siret. Lucrarea se aflã în administrarea Sectorului de Gospodãrire a Apelor Neamþ, ºi se acþioneazã pentru consolidare.
În comuna Vãleni, satul Moreni, 4,5 kilometri dintr-un drum comunal au fost afectaþi de ape în proporþie de 60%, iar 3 kilometri de drum comunal, în totalitate. 195 hectare de teren agricol au fost distruse în proporþie de 50%. În comuna Bîra, pe traseul Bîra-Stãniþa, s-a surpat un pod de peste pîrîul Albuia, în punctul numit Brai.
În comuna Piatra ªoimului, inundaþiile au afectat 10 metri dintr-un drum judeþean, 50 de metri de drum comunal ºi douã hectare culturi agricole.

Articol afisat de 1535 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective