Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 4 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul aflã astãzi programul campionatului

Ceahlãul aflã astãzi programul campionatului

• echipa pietreanã va juca pe 29 iulie pe propriul teren, deoarece regulamentul spune cã nou promovatele debuteazã în Divizia A „acasã“ • „nu conteazã adversarul, ci numai victoria“, a spus Ion Mãrginean, vicepreºedinte al FC Ceahlãul

Ceahlãul va fi unul din numele care se vor afla astãzi în urna tragerii la sorþi a programului Diviziei A, ediþia 2006-2007. Aceasta dupã o pauzã de doi ani în care echipa a „coborît“ în al doilea eºalon fotbalistic al României. ªedinþa în urma cãreia se va stabili programul pentru noul sezon va începe de la ora 11, reprezentantul clubului pietrean fiind preºedintele Dan Petrescu. „Evident cã ar conta numele primului adversar din campionatul Diviziei A. Este normal sã ne dorim un adversar mai accesibil, dar trebuie sã ne gîndim la un singur lucru: victoria. Avem nevoie de un început cu dreptul, de o victorie pentru moral ºi pentru încredere. Echipa va fi pregãtitã sã înfrunte orice adversar pînã la ora primului meci. Indiferent dacã va fi FC Vaslui sau Steaua, ne intereseazã numai sã cîºtigãm“, a declarat Ion Mãrginean, vicepreºedintele FC Ceahlãul. Acelaºi oficial a mai spus cã în urma cantonamentului de la Poiana Braºov a rãmas cu impresia plãcutã cã toþi jucãtorii au înþeles cã trebuie sã munceascã ºi cã trebuie sã se implice în tot ceea ce fac. De asemenea, fotbaliºtii i-au dat încredere pentru viitor prin felul în care s-au comportat ºi prin felul în care au creat atmosferã în cadrul lotului. „Mi-a plãcut atitudinea lor, mi-a plãcut atmosfera ºi sîntem încrezãtori cã formaþia noatrã va putea sã îºi ducã la bun sfîrºit parcursul în Divizia A, conform cerinþelor impuse de domnul Gheorghe ªtefan“, a mai spus Ion Mãrginean.
Statistica spune cã în cele 11 sezoane de Divizia A pe care le-a jucat Ceahlãul, în ºase meciuri de debut formaþia pietreanã a întîlnit de ºase ori echipe din Bucureºti ºi de 5 ori echipe din provincie. Echipele din Bucureºti cu care s-a întîlnit Ceahlãul în prima etapã de-a lungul celor 11 sezoane de „A“ sînt: Progresul (1993), Rapid (1997), FC Naþional (1998), Rocar (1999), Dinamo (2001), Dinamo (2002). ÃŽn toate aceste ºase jocuri Ceahlãul nu a reuºit decît un egal cu Rapid, 0-0 în 1997, restul fiind numai înfrîngeri, indiferent cã a jucat pe propriul teren sau pe gazon strãin. Cît priveºte jocurile de debut împotriva formaþiilor din provincie, galben-negrii au reuºit douã victorii pe propriul teren, cu FC Braºov (1994) ºi FC Ploieºti (2003), pierzîndu-le pe celelalte trei, în deplasare, cu U Craiova (1995), Chindia Tîrgoviºte (1996), Gaz Metan Mediaº (2000). Poate cã prin prisma acestor evenimente ar fi bine ca formaþia pietreanã sã primeascã vizita unui adversar din provincie, pentru a echilibra raportul capitalã - provincie ºi pentru ca jucãtorii lui Mihai Stoica sã debuteze cu o victorie.

Victoriii la debut pe propriul teren, dar numai contra echipelor din provincie
Primul debut în Divizia A s-a consemnat în 1993: 0-2 cu Progresul Bucureºti. În acel an Ceahlãul a terminat campionatul pe locul 10, dupã ce a învins în etapa a II-a la Rapid Bucureºti cu 1-0 ºi a obþinut prima victorie pe propriul teren abia în runda cu numãrul 10: 4-2 cu Progresul Brãila. Pietrenii au jucat primul meci al sezonului 1994-1995 cu FC Braºov, echipã de care au trecut cu 3-1, finalul campionatului gãsindu-i pe galben-negri pe locul 5. Debut foarte slab în campionatul 1995-1996, cu douã înfrîngeri consecutive 0-4 (la U Craiova - etapa I) ºi 0-2 (cu Dinamo, etapa a II-a), pentru ca sã termine pe locul 15 acel sezon. A urmat sezonul 1996-1997. 0-1 la Chindia Tîrgoviºte, în prima rundã, meci urmat de o victorie mare: 1-0 cu Steaua Bucureºti. A fost anul în care echipa lui Gheorghe ªtefan a terminat pe locul 6.
Debut de foc pentru Ceahlãul în turului campionatului 1997-1998, cu un singur punct cîºtigat în primele trei etape în care a întîlnit cele trei forþe din Bucureºti: 0-0, la Rapid, 1-2, cu Steaua, ºi 0-2, la Dinamo. Totuºi echipa nemþeanã a terminat pe locul 9. Acelaºi loc 9 l-a ocupat gruparea pietreanã ºi în campionatul 1998-1999, dupã un debut ratat, 2-4, la FC Naþional, ºi un meci bun fãcut în runda secundã, 4-0, cu Olimpia Satu Mare.
Anul competiþional 1999-2000 a fost cel mai frumos pentru Ceahlãul în Divizia A, deoarece finalul i-a gãsit pe galben-negri pe locul 3, dupã Dinamo ºi Rapid, dar în faþa celor de la Steaua. Debutul a fost ratat, 0-2, la Rocar Bucureºti, dar terenul pierdut a fost recuperat atunci repede, 2-1, cu FC Braºov, ºi 2-1, la Rapid Bucureºti. A urmat un sezon mai slab, locul 11, dupã ce în primele douã runde Ceahlãul a pierdut la Gaz Metan Mediaº, 0-3, ºi a fãcut egal acasã, 1-1, cu Foresta Suceava. În primul meci al sezonului 2001-2002, Ceahlãul a pierdut la Dinamo, 1-3, dar a recuperat punctele în victoria din etapa a II-a, 1-0 cu Farul Constanþa, pentru ca în clasamentul final sã se situeze pe poziþia a VIII-a. Acelaºi scenariu în primele douã etape ale campionatului 2002-2003: înfrîngere la Dinamo (0-5) ºi victorie cu UTA (6-0). La final a fost locul 5.
Cel mai bun început de sezon al Ceahlãului a fost tocmai 2003-2004, adicã cel la finalul cãruia a retrogradat. Dupã primele trei runde conducerea clubului trebuia sã punã clasamentul în ramã: 1. Ceahlãul, 2. Steaua. Galben-negrii aveau 7 puncte în primele trei runde, la fel ca Steaua, dar aveau golaveraj mai bun decît gruparea din Ghencea. A fost atunci 4-1, cu FC Ploieºti, cu un gol marcat de la mijlocul terenului de Tibi ªerban, 0-0, la Politehnica Timiºoara, dupã ce gazdele au nimerit bara de trei ori, ºi 3-0 cu Apulum Alba Iulia, pe o vreme ploioasã. Final dezastruos: retrogradare de pe locul 14, în condiþiile în care în ultima rundã Ceahlãul a terminat 0-0 cu Dinamo.

Articol afisat de 1383 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective